Home Cocentaina Cocentaina crea la comissió encarregada de perfilar el II Pla d’Igualtat entre...

Cocentaina crea la comissió encarregada de perfilar el II Pla d’Igualtat entre homes i dones a la capital del Comtat

0
SHARE

Bona part de les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla disposen del seu propi Pla d’Igualtat. Aquest document tracta d’aconseguir la total igualtat entre homes i dones en tots els àmbits de la vida a cadascun dels municipis. Una possibilitat facilitada pel Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, que ofereix finançament als consistoris amb el que dur a terme accions per la igualtat.

En el cas de Cocentaina, el I Pla d’Igualtat data del 2013 i comprenia el període de temps fins el 2017. Ara, els diferents ens implicats en la lluita contra la desigualtat de gènere -que té en la violència masclista un dels seus màxims exponents- han constituït a la capital del Comtat la comissió encarregada de perfilar els punts que inclourà aquest document. Rep el nom de Comitè d’Igualtat Municipal i en ell estan integrats representants municipals i de les forces de seguretat, així com agents educatius i sanitaris, tots implicats en la lluita per la igualtat de gènere.

El II Pla d’Igualtat de Cocentaina pretén potenciar aquelles vessants que no acabava de cobrir el primer. La posada en marxa d’accions educatives i de conscienciació -tant a nivell escolar com en l’àmbit social- és una de les línies mestres del futur document. Tot el procés està participat per a una empresa especialitzada en igualtat, que serà l’encarregada de conduir tot el procés de redacció el nou document per la igualtat real a Cocentaina.

La vila comtal és considerada com un referent en diversos àmbits relacionats amb la igualtat, com és el de la lluita contra la violència de gènere. La seua unitat policial específica contra aquesta lacra -coneguda com Minerva- ha sigut inclús guardonada a nivell nacional per la seua tasca.