Home Alcoià Cocentaina demana l’oficina Pangea per a fomentar la integració i la MAC...

Cocentaina demana l’oficina Pangea per a fomentar la integració i la MAC busca suport per al Projecte Somriures

0
SHARE

La Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat disposa d’una línia d’ajudes per a la creació de les oficines Pangea. Es tracta dun servei orientat a assessorar als migrants per a fomentar la seua integració social a les poblacions on han sigut acollits. Poques localitats a l’interior alacantí a banda de la ciutat d’Alcoi gaudeixen d’aquest servei, que a Cocentaina es presta en format de mitja jornada.

Precisament des de la vila comtal demanen a l’administració regional que sume una subvenció que permeta contractar també a mitja jornada a l’altre efectiu que li correspondria a les localitats amb menys habitants. Un fet que permetria que el personal adscrit a Cocentaina prestara també el servei a la resta de localitats incloses en la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC).

Igualtat ha rebut amb les mans obertes la proposta i s’ha compromès a fer-la realitat al 2021. Per a la MAC suposa un nou recurs per a fomentar la total integració de la població migrant a les poblacions que la composen. Precisament des de l’ens supramunicipal també han demanat a Conselleria que tinga en compte la proposta de l’Associació Somriures per a crear un centre de dia a Benimarfull.

Personal d’Igualtat visitarà entre abril i maig la població del Comtat per a avaluar les possibilitats per a fer realitat el projecte. A aquest recurs cal sumar l’oferiment de l’Ajuntament de Cocentaina per a posar a l’abast del projecte un pis tutelat a la capital del Comtat. En ell es fonamentaria l’auto suficiència dels joves amb diversitat funcional i majors de 21 anys atesos per Somriures.