Home Alcoi La biblioteca virtual Bivia d’Alcoi digitalitza tots els arxius municipals entre 1411...

La biblioteca virtual Bivia d’Alcoi digitalitza tots els arxius municipals entre 1411 i 1939

803
0
SHARE

Els investigadors especialitzats en Història tenen a la ciutat d’Alcoi una espècie de temple a l’hora de documentar-se. Al llarg dels segles, la costum alcoiana respecte als fons documentals ha impulsat a les successives generacions de mandataris a registrar i conservar per escrit tot allò que s’ha decidit a la ciutat. Degut a aquesta tasca, Alcoi gaudeix d’un dels majors arxius històrics que es conserven.

Fa escasos anys, la ciutat va presentar la seua Biblioteca Virtual Bivia, amb la qual facilitar l’accès a tots els continguts de l’Arxiu Municipal de forma telemàtica. Mitjançant una connexió a internet, qualsevol persona pot consultar els arxius documentals alcoians des de qualsevol punt del món. Aquesta possibilitat amplia i accelera el camp d’investigació basat en documents conervats a la ciutat dels ponts.

Durant els darrers mesos s’ha dut a terme la digitalització per a Bivia d’una part important del fons documental alcoià. Així, s’han passat a format digital els micro films dels 88 volums amb més de 24.500 pàgines que ja van ser micro filmants per la Universitat de València al 1990. La darrera fase de les digitalitzacions posa a l’abast de tothom documents que avarquen des del 1411 al 1939.