Home Cocentaina Cocentaina dota els seus agents de Policia Local amb coneixements per poder...

Cocentaina dota els seus agents de Policia Local amb coneixements per poder realitzar proves de detecció de drogues a conductors i denunciar aquestes infraccions

0
SHARE
La Policia Local de Cocentaina durant el curs de detecció de drogues en la conducció.
La Policia Local de Cocentaina durant el curs de detecció de drogues en la conducció.

La Policia local de Cocentaina ha realitzat un curs denominat ‘Detecció de Drogues en la Conducció’ amb l’objectiu de qualificar als seus agents en la realització de proves de detecció de drogues a aquells conductors que presenten simptomatologia específica i clara en aquesta mena de substàncies, així com a poder denunciar aquest tipus d’infraccions tant per la via administrativa com per la via penal.

La via administrativa suposa una sanció econòmica, en el cas de quedar acreditada únicament la presència de drogues en l’organisme, sempre que no s’observe una simptomatologia específica. No obstant això, quan existisca una simptomatologia clara que acredite la influència de les drogues en la conducció, s’obrirà la via penal amb diferents sancions per la comissió d’un presumpte delicte contra la seguretat viària recollit en l’art. 379.2 del Codi Penal.

Els penediments inclouen penes de presó de tres a sis mesos o multa de sis a dotze mesos o treballs en benefici de la comunitat de trenta-un a noranta dies, i, a més, la privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors des d’un i fins a quatre anys. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Cocentaina aposta per modernitzar i dotar als agents, de mitjans materials útils i adequats, juntament amb una formació específica, amb el clar objectiu de garantir la seguretat viària.