Home Cocentaina Cocentaina enceta aquest dijous 7 de desembre la seua programació nadalenca amb...

Cocentaina enceta aquest dijous 7 de desembre la seua programació nadalenca amb l’encesa de llums

0
SHARE
Llums de Nadal a Cocentaina en una imatge d'arxiu.

L’Ajuntament de Cocentaina ha organitzat una àmplia programació d’activitats per a tota la  família per celebrar l’època nadalenca. Aquesta iniciativa s’inicia el dijous 7 de desembre amb l’encesa de llums i la posterior cercavila amb la Colla Mal Passet, on, a més, es podrà gaudir d’una xocolatada amb la col·laboració de l’Associació de Mestresses de Casa i l’Associació de Comerç de Cocentaina. Així mateix, el divendres 8 de desembre es celebra el dia de la Corriola, una tradició contestana en què tot el poble puja a Santa Bàrbara per gaudir d’un pa rodó amb llonganissa roja, més coneguda com a Corriola.

Aquesta programació incorpora altres activitats com actes i exposicions culturals, dos mercats nadalencs organitzats per l’Associació de Comerç i altre pel col·lectiu d’art local, concerts de Nadal a càrrec de les entitats corals i musicals de Cocentaina, així com  actuacions de dansa i activitats per als més menuts.

Dies centrals

D’altra banda, el diumenge 24 de desembre la colla Mal Passet durà a terme el tradicional ‘asguinaldo’. El diumenge 31 de desembre tornarà ‘L’home de les orelles’ i el dilluns 1 de gener, Cocentaina rebrà la visita del Patge Reial perquè els més menuts entreguen la seua carta als Reis Mags. Pocs dies després, el dijous 4 de gener, el campament reial acamparà al Palau Comtal i deixarà totes les coses preparades per a  la Cavalcada dels Reis Mags el divendres 5 de gener.

Marcela Richart, Regidora de Tradicions, ha assegurat que enguany al Pla de la Font hi haurà una sorpresa nadalenca i, a més, “gaudirem del Palau de Nadal, on s’encendrà l’arbre, el naixement i tindrà lloc la resta d’activitats nadalenques, ja que tenim una programació amb activitats per a totes i a tots. Des de l’Ajuntament de Cocentaina vos convidem a gaudir i celebrar Nadal!”.