Home Alcoià Totes les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla...

Totes les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla excepte 4 davallen la xifra d’aturats durant novembre

183
0
SHARE
Dades de l'atur pertanyents al mes de novembre a la muntanya alacantina.

El tram final de l’any sol ser una data positiva per a les contractacions a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En els darrers mesos de l’exercici es duen a terme moltes contractacions en diversos dels sectors més importants en l’economia de les localitats de la zona. El primer en el comercial, ja que arriba una de les etapes anuals de major consum. Altres sectors com el jogueter també duen a terme contractacions durant aquests mesos.

Amb una tessitura així, no és d’extranyar que les dades de l’atur corresponents al mes de novembre hagen revelat una davallada signficativa en el total de persones desocupades a l’interior alacantí. En concret, durant el penúltim mes de l’any han sigut 140 persones menys les que formen part de les llistes de l’atur a tot l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en relació al mes anterior. Una dada que deixa la xifra total d’aturats a la zona de nou per davall de les 10.000 persones.

El comerç lidera les contractacions

El sector terciari és el que més ha aconseguit davallar la desocupació, registrant 90 persones aturades menys que en octubre. El segueix el sector industrial, amb 37 aturats menys; i el sector agrícola amb 7 menys. Només la construcció ha registrat més acomiadaments laborals que contractacions durant el desé mes de l’any.

Però la dada més cridanera en quant a l’atur és que només 4 de les 32 localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han vist créixer la xifra d’aturats en octubre. Són Alcosser, Alcoleja, Alfafara i Gorga. La resta de poblacions de l’interior alacantí ha reduït l’atur en una llista que lidera Alcoi amb 23 aturats menys. la segueixen Ibi amb 20, Castalla amb 12 i Onil, Tibi i Balones amb 11 desocupats menys.