Home Castalla Cocentaina i Castalla preparen les seues festes de Moros i Cristians amb...

Cocentaina i Castalla preparen les seues festes de Moros i Cristians amb diversos actes previs

0
SHARE

El passat dissabte 30 de juliol va tindre lloc una desfilada més de voltetes de moros i cristians de Cocentaina que prepara als ciutadans per als dies forts de les festes. A la desfila es van poder gaudir de moltissimes Maxes musicals festeres, tanto mores com crsitianes. Al compás de les maxer van atravesar els Carrer les filaes Contestanos, Maseros, Muladis, Creuats i Llanos.

Les filars que ostenten els càrrecs enguany, van ser les encarregades de tancar les voltetes amb les seues esquadres especials de negres. Esquestes filars son Contrabandistes, amb la capitania cristiana, Almogavares, amb l’ abanderat cristià, Bequeteros,  amb la capitania mora, i Mudéjares, amb l’dunatra banda Castalla también donatra banda Castalla también va a celebrar el Passat de Judith in the Julia.abanderat moro.

D’una altra banda, Castalla també va celebrar el passat dissabte 30 de juliol el dia de Sant Jaume, día que conmemora l’anunci de les pròximes festes de moros i cristians. Com venia sent costum abans de la pandèmia, aquest día va comptar amb una diana matinera, una misa de comparses en la Ermita de la Sang, un desfile informal de “L’Avís de Festes” des de l’ermita a la plaça Major que culmina amb la “Ballà dels Banderes”.

Queda menys d’un mes per a poder gaudir dels grans dies de les festes de Moros i Cristians tant de Cocentaina com Castalla. Els actes centrals de les festes tindran lloc del 12 al 15 d’agost en el cas de Cocentaina i del 1 al 4 de setembre en el cas de Castalla. Després de dos anys de paralització a causa de la pandèmia, la gent espera poder gaudir de la pólvora, la música i les entrades que solien gaudirse cada any.