Home Cocentaina Cocentaina i Muro detecten 92 nous positius cadascuna amb 6 i 1...

Cocentaina i Muro detecten 92 nous positius cadascuna amb 6 i 1 noves víctimes, però no arriben als 3.000 casos d’incidència

720
0
SHARE

Les dos principals poblacions de la comarca del Comtat -Cocentaina i Muro- són també les que pitjors dades relatives al coronavirus porten registrant des de l’inici de la pandèmia. La seua major població en relació a la resta de municipis de la comarca fa que les dades absolutes siguen majors que a localitats menys habitades. Totes dos estan experimentant un creixement exponencial de la xifra de contagiats després del Nadal, en una situació que es comú a totes les poblacions de l’interior alacantí.

Tant Cocentaina com Muro han sobrepassat la xifra màxima de nous positius per coronavirus que han registrat en tota la pandèmia aquest dimarts 26 de gener. A totes dos han sigut detectats 92 nous contagis, que situen la xifra de casos actius en els 275 i 265 respectivament per a dos nuclis urbans de similar població. Tant és així que, des de l’inici de la crisi sanitària, el total de contagis es situa en 602 i 601 respectivament. Tot i això, la població que major creixement del virus ha registrat és la capital del Comtat, que tot i això no arriba a la incidència acumulada registrada a Muro -2.389 per 2.842 casos/100.000 habitants respectivament-.

L’indicador en el que més es diferencien les dos poblacions és en el de victimes mortals del coronavirus al llarg de tota la crisi sanitària. Una dada que, en el cas de Cocentaina, ascendeix a 20 persones després d’haver-ne afegit 6 durant la darrera actualització -es desconeix si es tracta d’usuaris del geriàtric Domus Vi, que té un brot actiu de Covid19-. Mentre, a Muro eixe xifra es queda en 6 persones durant tota la crisi sanitària.