Home Alcoià Les protectores de Cocentaina i Muro controlaràn el servei al Centre de...

Les protectores de Cocentaina i Muro controlaràn el servei al Centre de Protección Animal de la MAC

209
0
SHARE
Les gàbies que acullen als exemplars al Centre de Protección Animal de la MAC.

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC) va celebrar la passada setmana una reunió de la Comissió de Seguiment del Centre de Protecció Animal (CPA), que va obrir les portes en març i ja es troba en ple funcionament. En aquesta reunió, que va tindre lloc al mateix centre i a la qual van acudir representants de la Mancomunitat i dels ajuntaments que participen del CPA, es va aprovar per unanimitat la participació de les protectores que així ho havien sol·licitat –Potes i Arrels de Muro; i Respectem-nos, de Cocentaina–, a l’activitat de control. Ara, les esmentades protectores hauran de nomenar les persones representants que passaran a formar part de la comissió.

A la reunió, entre altres qüestions, els membres de la comissió van visitar el centre i conéixer als animals que acull, per a fer un seguiment del funcionament del centre, detectar necessitats a les instal·lacions o proposar actuacions per a la conscienciació en matèria de benestar animal i la promoció de l’adopció.

Blas Calbo, President de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat, afirma que “la Mancomunitat vol ser un agent que articule i propicie la col·laboració entre entitats per a fomentar el benestar animal”. A més, afegeix que els ajuntaments que es beneficien del servei es mostren molt satisfets per disposar per fi d’un centre en què acollir als animals en condicions òptimes i garantir el seu benestar.

Protocol de recollida

Les persones que troben animals abandonats o perduts a algun dels municipis de les comarques que participen del servei –Agres, Alfafara, l’Alqueria d’Asnar, Benasau, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gorga, Millena i Muro– han de contactar amb la Policia Local o amb l’ajuntament perquè passe l’avís a l’empresa, qui s’encarregarà de procedir a la recollida en el menor temps possible i amb totes les mesures de seguretat, i de fer el trasllat al centre.

El CPA es troba obert al públic per a visites, informació per a adopcions i passejos els divendres, dissabtes i diumenges de 9 a 13h.