Home Cocentaina Cocentaina inaugura la seua Fira de Tots Sants, un esdeveniment que es...

Cocentaina inaugura la seua Fira de Tots Sants, un esdeveniment que es podrà visitar fins el dimarts 1 de novembre

0
SHARE
Fullet de la Fira de Tots Sants 2022
Fullet de la Fira de Tots Sants 2022

El dia ha acompanyat, i molt, a la Fira de Tots Sants que amb la seua inauguració oficial reprén la plena normalitat després de la crisi sanitària. Un acte al qual han acudit multitud d’autoritats autonòmiques, provincials i locals per no perdre detall d’una edició que promet molt durant els propers 3 dies en els quals estarà oberta.

El Palau Comtal ha sigut escenari, una vegada més, de la lectura del Privilegi real concedit per Pere IV El Cerimoniós en 1346 a la Vila de Cocentaina. Un honor que en aquesta ocasió ha recaigut en el reconegut empresari tèxtil i gerent del Grup Aquaclean, Rafael Pascual, qui ha fet una emotiva lectura del tradicional text. Tot seguit, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig ha procedit a tallar la cinta i l’alcaldessa Mireia Estepa ha declarat inaugurada la Fira de Tots Sants.

El moment ha sigut seguit per les centenars de persones que s’han congregat aquest matí en la Plaça del Pla enfront del Palau. Com a novetat d’enguany i per primera vegada, el Privilegi ha sigut interpretat en llengua de signes, en col•laboració amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD CV), iniciativa que s’emmarca dins de les accions dutes a terme per l’Ajuntament de Cocentaina en matèria d’accessibilitat. Amb la lectura del tradicional Privilegi s’ha donat per inaugurada la 676 edició d’una Fira que continua creixent en oferta expositiva, serveis i una major professionalització per a cobrir les demandes de la societat actual, sobretot en matèria d’accessibilitat i sostenibilitat.

Després de la inauguració, la comitiva ha realitzat una visita pels diferents llocs tradicionals de la Fira. El recorregut ha començat en el Pla i ha seguit per diferents sectors com Esports, Noves Tecnologies i Turisme, detenint-se en diversos estands típics fins a arribar a la Biblioteca de Cocentaina on ha finalitzat l’acte institucional amb un vi d’honor.

En el transcurs de la inauguració, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha volgut destacar que ve a la Fira des d’abans de ser president i hui havia d’estar ací. Pel que fa al certamen ha destacat que, malgrat els anys complicats que hem viscut amb la pandèmia, “la Fira ha sabut fer allò que va dir Pere IV de mantenir-se i que no es podia perdre”. En aquest sentit, ha assenyalat que per això cal saber actualitzar-se i ha destacat que la Fira “ha sabut mantenir el que és més substancial com és vendre, comprar, la convivència, l’harmonia, la cultura i la identitat”. Per finalitzar, ha mantingut el seu compromís de “continuar avançant en aquesta cooperació” perquè està entre els grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana i ha demanat als organitzadors “que ens vagen orientant cap a on podem avançar perquè la Generalitat ha estat, està i seguirà estant ”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha volgut donar les gràcies a les autoritats presents per acompanyar-los un any més a la inauguració de la Fira, destacant que “és un orgull per a Cocentaina comptar amb una representació institucional tan destacada al que és l’esdeveniment en aquests moments a la Comunitat Valenciana que rebrà més visitants i que més economia mourà”. Respecte a les previsions de la Fira d’aquest any ha assenyalat que “estem segurs que és una edició que deixarà molt bones xifres tant a nivell de visitants com de xifres econòmiques i ja es palpa a l’ambient les ganes de tornar a vibrar amb el Fira” . Finalment, ha agraït als presents la seua assistència per portar a la resta del territori l’ambient de la Fira de Tots Sants.
El lector del Privilegi, Rafael Pascual, ha expressat el seu agraïment per l’encàrrec, un honor que ha fet extensible a tot el sector econòmic i als emprenedors com a empresari industrial. Pascual ha definit l’experiència viscuda com a “impressionant” i ha explicat que en eixe moment “he intentat centrar-me en el que sentiria Pere IV fa 676 anys quan va escriure aquest text, però al final no he pogut evitar emocionar-me”.

El president de la Generalitat Valenciana ha estat acompanyat d’una nodrida representació del seu executiu, com el President de les Corts Valencianes, Enric Morera; la Vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat, Aitana Mas; la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador; el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; la consellera d’Innovació, Universitat i Ciència, Josefina Bueno; la consellera de Participació i Transparència, Rosa Pérez Garijo; la secretària autonòmica de Cooperació, Toñi Serna, el secretari autonòmic de Participació, Antoni Llorente; el sotssecretari de Política Territorial, Rafael Briet; el sotssecretari de Participació, Cristian Veses; al costat de la vicepresidenta de la Diputació Provincial d’Alacant, Julia Parra (en representació del President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón) entre altres autoritats comarcals, provincials i autonòmiques.

Una Fira única com a aparador comercial, cultural, gastronòmic i d’oci

676 anys d’història consoliden a la Fira de Tots Sants de Cocentaina, com una cita imprescindible per als milers de turistes i comerciants de la zona i d’altres punts del territori espanyol. El certamen anual se celebra fins al pròxim 1 de novembre i destaca un any més per la seua gran varietat d’articles, amb la participació de 800 expositors i un ampli programa cultural i d’oci, a més de la seua diversa oferta gastronòmica. Per tot, la Fira es converteix per aquestes dates en un destí perfecte per a totes les butxaques i gustos, i una escapada idònia per a aquest pont de Tots els Sants.

Ací els magazíns especials que hem realitzat durant el dia de huí dissabte en directe per tal de fer arribar a totes les llars de les nostres comarques el que sense dubte és la cita del mes i de la festivitat de Tots Sants a la Comunitat Valenciana.