Home Cocentaina Cocentaina insta als veïns de zones urbano-forestals a dur a terme accions...

Cocentaina insta als veïns de zones urbano-forestals a dur a terme accions per a prevenir incendis

690
0
SHARE

La Lleis estableix que totes les localitats valencianes tenen l’obligació de comptar amb un Pla de Prevenció d’Incendis. Aquest document estableix les actuacions a seguir i mitjans a activar en cas de que es produïsca un foc al seu terme municipal. Però les directrius de cada pla local provenen d’instàncies autonòmiques, encarregades d’establir el pla de prevenció d’incendis valencià, conegut com Patfor.

En el cas de la capital de la comarca del Comtat -amb la meitad del seu terme municipal considerat com a protegit-, existeixen certes zones ubicades en el que es coneix com l’entorn urbano-forestal. En fet que les fa susceptibles de tenir risc de veure’s afectades per un incendi forestal. Per això, ara l’Ajuntament ha instat als propietaris de llars en aquests indrets a posar en marxa accions per a prevenir-los.

Es tracta d’una obligació dels propietaris d’aquests immobles o terrenys, que hauran de procedir a condicionar aquestes ubicacions en funció a uns paràmetres ja establerts en el Patfor. Així, els propietaris hauran de mantenir un mínim de 30 metres entre la zona forestal i qualsevol immoble; podar els arbres en 2/3 parts de la seua alçària; separar la vegetació un mínim de 3 metres de l’habitatge; no acumular llenya o que aquesta estiga resguardada; i no ubicar tanques vegetals per a separar la propietat.

Aquestes mesures van encaminades a prevenir la proliferació d’incendis en l’entor urbano-forestal de la població. Així mateix, faciliten les tasques d’extinció en cas de que es produisca un succés d’aquest tipus.