Home Alcoi Detecten un augment dels excrements de gossos a Alcoi durant l’Estat d’Alarma

Detecten un augment dels excrements de gossos a Alcoi durant l’Estat d’Alarma

529
0
SHARE

Els animals domèstics són un dels que més han eixit guanyant amb la prolongació de l’Estat d’Alarma fins finals del mes d’abril, com a mínim. Diàriament, les mascotes han d’eixir al carrer per a fer les seues necessitats, cosa per a la qual hi ha permís dins de les normes de confinament. Una passeig que ha de fer-se sense deixar de banda les normes de civisme implantades a la ciutat en aquest sentit. Entre elles, arreplegar les deposicions de les mascotes per a mantenir la neteja i salubritat al casc urbà.

No obstant, des de l’Ajuntament d’Alcoi han detectat un increment en la quantitat d’excrements de gos trobats durant l’Estat d’Alarma a diverses ubicacions de la ciutat. Un fet que és sancionable amb multes d’entre 150 i 600 euros a la ciutat dels ponts i que, a més, demostra manca de civisme per part de qui no recull les restes de la seua mascota. Però, en aquestes circumstàncies extraordinàries, no recollir les deposicions dels animals té altra conseqüència més preocupant.

Periòdicament, tant els equips de neteja municipals com la pròpia UME duen a terme desinfeccions pels carrers d’Alcoi. Però trobar restes d’excrements d’animals complica eixa tasca, ja que obliga a duplicar els treballs que han de fer els efectius de neteja. Des de la Regidoria de Transició Ecològica alcoiana han demanat sentit comú i civisme a la ciutadania per a impedir que aquests fets es produïsquen. Són fets que compliquen la correcta desinfecció de la ciutat i, per tant, la lluita contra el coronavirus.