Home Cocentaina Cocentaina inverteix 140.000 € en el primer parc juvenil participat pels propis...

Cocentaina inverteix 140.000 € en el primer parc juvenil participat pels propis joves contestans

541
0
SHARE

El barri de Sant Jaume de Cocentaina compta amb una nova infraestructura dedicada a l’oci dels més joves de la localitat. Es tracta d’un parc llargament reivindicat pel col·lectiu a vila comtal, i que ofereix espais tant per als més menuts com per a aquells que ja es troben en l’adolescència. Jocs infantils, pista esportiva o zona de patinatge són les àrees que el componsen, per a crear les quals l’Ajuntament de Cocentaina ha invertit 140.000 euros.

La participació ciutadana és una realitat a la pràctica totalitat d’ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. És l’eina pensada per a que els propis ciutadans tinguen veu a l’hora de dur a terme projectes o accions des de l’administració local que els veïns consideren necessaris. Habitualment, la participació pren la forma de pressupostos participatius, però a Cocentaina s’acaba d’inaugurar un projecte que no forma part d’ells. Es tracta del primer parc urbà destinat als xiquets i joves de la població, i concretament del barri de Sant Jaume.

Aquesta zona de la capital del Comtat no comptava amb cap superfície destinada a l’oci de la joventut contestana a pesar de que es tracta d’una contínua reivindicació del col·lectiu. L’Ajuntament de Cocentaina ha destinat fins a 140.000 euros a crear aquest parc, dotat amb equipaments que el faran utilitzable tant per als més menuts com per als adolescents. De fet, ells han sigut els encarregats d’orientar com deuria estar composat un parc per a mantenir el qual des del Consitori demanen respecte. Després de tot, els propis joves són els que l’han demanat.

El nou parc del barri de Sant Jaume contestà està dividit en 3 àrees diferenciades, i que presumiblement seran utilitzades per diferents franges d’edat. D’una banda, la zona infantil, amb equipaments de jocs infantils i sòl protegit contra caigudes. D’altra, una pista esportiva en la que es poden practicar disciplines com el futbet o el bàsquet. I per últim, una zona de patinatge en el que els adolescents contestans podran adquirir habilitat sobre rodes. Tot el parc compta també amb vegetació irrigada mitjançant goteig per a estalviar aigua, pel que es tracta d’una superfície sostenible.

La idea de l’Ajuntament de Cocentaina, afirmen, és continuar donant veu als joves per a que reivindiquen aquells projectes que consideren necessaris per a desenvolupar-se a la seua localitat.