Home Cultura Cocentaina, l’única població de la muntanya que encara no ho havia fet,...

Cocentaina, l’única població de la muntanya que encara no ho havia fet, també ajorna els Moros i Cristians al 2022

311
0
SHARE

Actualment, ni les autoritats polítiques ni les sanitàries poden assegurar que la pandèmia de la Covid19 no suposa cap perill per a la població cara als propers mesos. Un fet que està provocant que totes les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla hagen optat per la prudència a l’hora de celebrar els seus principals actes festius. Per norma general, aquests festejos suposen concentracions de persones, cosa totalment desaconsellada en l’actual crisi econòmica.

Fins ara totes i cadascuna de les poblacions de la muntanya alacantina havien comunicat la seua decisió acordada de suspendre els festejos d’enguany -per segon any consecutiu a la majoria d’elles-. Una decisió que va començar adoptant-se a Onil, Banyeres i Muro i que, amb l’avanç del calendari, ha anat generalitzant-se a Castalla, Ibi i, aquest passat cap de setmana, també a Cocentaina.

La decisió a la capital del Comtat ha implicat tant a l’Ajuntament com a la Junta de Festes i a les 16 filaes, que l’han presa de forma unànim. Els càrrecs del 2020 es mantenen cara al 2022, data en la que s’espera poder celebrar els Moros i Cristians, hagut compte de que, a més, es celebrarien al mes d’agost. No es descarta la celebració d’actes menors, com concerts o exposicions centrades en la temàtica festera.