Home Destacats Generalitat inclou a Muro en les ajudes per a reparar infraestructures viàries...

Generalitat inclou a Muro en les ajudes per a reparar infraestructures viàries després de ‘Glòria’ amb més de 700.000 euros

303
0
SHARE

A principis de l’any 2020, quant poc es sabia sobre la pandèmia de la Covid19, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es veine colpejades pel temporal ‘Glòria’. En tant sols 2 o 3 jornades, aquesta depressió aïllada en nivells alts o DANA va descarregar més de 600 l/m2 sobre la muntanya alacantina, i especialment a la comarca de Comtat. Tanta aigua a una zona amb una orografia marcada pels pics muntanyosos i les valls va provocar quantioses destrosses en carreteres i camins de les diferents poblacions.

La Generalitat Valenciana va llançar ajudes per a pal·liar els efectes de les tempestes i recuperar les connexions per carretera a la comarca, però algunes poblacions de la zona, com Muro, no van entrar dins d’eixe pla. Camins i carreteres del seu terme municipal i de les pedanies que l’envolten van haver d’esperar o rebre treballs bàsics de la mà de les ajudes de Diputació. Però ara, el Consell ha inclòs a la localitat del Comtat dins dels plans de reparacions d’infraestructures. Pel moment es desconeix la quantitat total de fons que aportarà Generalitat, però el que és segur és que l’Ajutament de Muro invertirà més de 700.000 euros amb els que escometre reparacions a desenes de carreteres de la vila murera.

Paral·lelament, Muro també ha rebut ajudes per part de la Diputació d’Alacant amb les que crear tot un node esportiu lligat a la joventut al Poliesportiu Municipal. Unes actuacions que han sigut escomeses durant els darrers mesos a la infraestructura esportiva murera, que portava dècades sense rebre inversions. En els propers mesos se n’esperen més, tot i les traves burocràtiques, per a modernitzar les instal·lacions del poliesportiu murer.

A les millores del Poliesportiu Municipal cal afegir les de construcció del nou Bracal -just al costat de les instal·lacions esportives mureres, i que avancen a bon ritme.