Home Cocentaina Cocentaina obté permís del Vaticà per a celebrar els actes del V...

Cocentaina obté permís del Vaticà per a celebrar els actes del V Centenari de la Mareta durant tot 2020

0
SHARE

La Pia Unió Mare de Déu del Miracle de Cocentaina ha rebut permís del Vaticà per a allargar l’Any Sant dedicat a la patrona. Enguany es commemoren els 5 segles del plor de les llàgrimes de la Mareta, considerat per l’església com un fet miraculós. La Covid19 ha obligat a suspendre la immensa majoria de les activitats previstes fins maig, quan estava previst la fi de l’Any Sant. Però des del Vaticà han confirmat que Cocentaina podrà honrar a la Mareta durant tot 2020, si el coronavirus ho permet.

La vila de Cocentaina tenia durant tot aquest any 2020 una data especial al calendari. És l’any en que la vila comtal tenia previst celebrar el 500 aniversari des que la Mare de Déu del Miracle va plorar les 27 llàgrimes que li donen la seua atribució actual. Des d’aquell 19 d’abril de 1520, la capital del Comtat celebra la devoció cap a la seua patrona, que enguany comptava amb una programació especial fins el mes de maig. En eixe moment es tancaven les activitats del que el Vaticà havia declarat com Any Jubilar a la localitat.

No obstant, l’arribada de la pandèmia de coronavirus i la impossibilitat de concentrar moltes persones en un mateix punt ha obligat a haver de celebrar els principals actes en honor a la Mareta confinats des de cada llar contestana. Però la comissió encarregada de gestionar els actes d’homenatge ha contactat amb el Vaticà per a testar la possibilitat d’allargar les dates jubilars. Un permís que ha obtingut Cocentaina, pel que podrà utilitzar tot 2020 per a programat actes en honor a la seua patrona en el 500 aniversari del fet miraculós que encara hui la identifica.

La progressiva desescalada que s’està produint des de fa unes setmanes ha permès que els contestans puguen visitar ja a la seua patrona en el monestir que la custòdia. Ara el dubte és si la situació sanitària respecte a la Covid19 permetrà encara enguany dur a terme les celebracions previstes, o algunes d’elles al menys. Des de la Pia Unió Mare de Déu del Miracle estudien dur a terme actes cap al mes d’octubre, tot i que les autoritats sanitàries -com ha ocorregut amb les Festes de totes les localitats de la zona- tindran la darrera paraula respecte a les celebracions amb concentració de persones.

Processons, concerts, actes religiosos i un llarg etcètera estan pendents de celebració en l’Any Sant contestà per a celebrar els 500 anys del miracle de la Mareta.