Home Cocentaina Cocentaina participarà en la campanya de reciclatge ‘La reconquista del Vidre’ durant...

Cocentaina participarà en la campanya de reciclatge ‘La reconquista del Vidre’ durant les seues festes de moros i cristians

0
SHARE
Contenidors d'Ecovidrio per a les filaes.
Contenidors d'Ecovidrio per a les filaes.

L’Ajuntament de Cocentaina, la Junta de Festes, juntament amb Ecovidrio, han posat en marxa la campanya ‘La Reconquesta del Vidre’, durant les festes de Moros i Cristians de 2022. La iniciativa pretén inculcar a la ciutadania la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les pròximes festes.

En aquesta edició de ‘La Reconquesta del Vidre’ participen trenta municipis de la Comunitat Valenciana, els quals competeixen per ser la població que més s’involucre. Per això, a Cocentaina es deixaran poals amb rodes a cada local fester per a facilitar el reciclatge, a més d’instal·lar al municipi contenidors decorats amb la imatge de campanya.

El concurs està dividit en tres categories, Atabales, per a municipis amb més de 2500 festers, Darbukas, per a municipis entre 1000 i 2500 festers, i Dolçaines, municipis amb menys de 1000 festers. Els guanyadors rebran un trofeu que els acredita com el municipi més reciclador de les festes. En aqueix sentit, Cocentaina participa en la categoria Darbukas.

Així mateix, totes les filaes implicades en la campanya i que reciclen correctament els residus d’envasos de vidre, entraran al sorteig d’un dispensador de vidre exclusiu amb la imatge de campanya. D’altra banda, també és realitzaran sis promocions en línia amb preguntes sobre reciclatge d’envasos de vidre i les festes de Moros i Cristians.