Home Cocentaina Cocentaina presenta la seua 672 edició de la Fira de Tots Sants

Cocentaina presenta la seua 672 edició de la Fira de Tots Sants

1322
0
SHARE

Aquest divendres 5 d’octubre s’ha iniciat el compte enrere per a la 672a edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. A les portes del Centre Cultural el Teular, al voltant de les 20:15 hores de la nit, s’ha celebrat l’acte públic de la presentació oficial de la Fira que ha aprofitat també per a presentar públicament als seus principals protagonistes.

La presentació ha començat amb l’actuació i ambientació del Grup de Danses Cocentaina, acompanyats per la música de la Colla de Dolçaines i Tabals del Mal Passet. Tot seguit, ha sigut la presentadora i periodista Mayte Barrachina qui ha encetat el guió amb una de les novetats: l’spot audiovisual oficial d’aquesta Fira de Tots Sants 2018.

El gran moment de la nit no s’ha fet esperar, amb el descobriment del cartell per part de Tere Cerver. Una obra de disseny gràfic, acolorida, amb el títol ‘Cocentaina en Fira… una caixa de sorpreses’.

Per la seua banda, la regidora de Fira Mariona Carbonell ha estat l’encarregada d’oferir les primeres dates d’aquesta Fira de Tots Sants 2018.

En detall, aquestes són les xifres oficials de la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2018:

  • Un total de 135.935 metres quadrats d’exposició comercial
  • 750 expositors entre tots els sectors comercials al 100% d’ocupació
  • Un producte exposat per un valor econòmic de 52 milions d’euros
  • Més de 147.000 metres quadrats destinats a l’aparcament dividits en 12 zones
  • 77 punts d’wc entre dones, homes i mobilitat reduïda
  • 20 punts d’informació amb 200 persones atenent-los i altres 600 persones d’atenció al visitant
  • 3 zones de descans de vora 8.000 metres quadrats
  • 2 zones de servei amb guarderies, zones de lactància, canviadors infantils, cafeteria d’expositors, punt de seguretat, punt de coordinació, Protecció Civil i Servei Mèdic
  • I més de 550 activitats culturals programades entre teatre, música, dansa, munta i doma, tir i arrossegament, pilota valenciana

Altre dels protagonistes de la nit ha sigut l’encarregat de llegir el ‘Privilegi’ d’aquest any, el prestigiós xef contestà Kiko Moya, qui ha aprofitat els seus minuts d’intervenció per agrair aquest honor i per fer menció als seus particulars records de Fira.

Com és habitual, la màxima autoritat contestana, l’alcaldessa Mireia Estepa ha estat l’encarregada de tancar l’acte de la presentació de la Fira de Tots Sants. Estepa ha encoratjat a tot el poble a gaudir d’aquest centenari certamen i els ha convidat a prendre part de totes les activitats que hi ha programades des de mitjans d’octubre i fins a l’arribada de la Fira. Una Fira de Tots Sants que, en aquest 2018, mirarà de reüll i seguirà de ben aprop l’expedient administratiu que li pot atorgar la categoria de BIC, Bé d’Interés Cultural.