Home Cocentaina Cocentaina reivindica un major suport econòmic de Conselleria de Turisme i Diputació...

Cocentaina reivindica un major suport econòmic de Conselleria de Turisme i Diputació a la Fira de Tots Sants

1076
0
SHARE

Els anys 2018 i 2019 han sigut els del reconeixement definitiu de la Fira de Tots Sants com un esdeveniment capaç d’atraure cada edició a vora mig milió de persones als carrers de Cocentina. Una població d’uns 12.000 habitants que es converteix durant les jornades de Fira en una autèntica marea humana. Però aquest esdeveniment no té suficient suport per part de les administracions més properes a l’Ajuntament contestà.

Així ho consideren des de les oficines de la vila comtal, que cada any inverteix uns 375.000 euros en posar en funcionament la Fira de Tots Sants. D’eixe total, únicament 35.000 -menys del 10% del total- les aporten les subvencions d’altres administracions. 30.000 d’ells els aporta l’Agència Valenciana de Turisme, mentre els 5.000 restants corren a càrrec de la Diputació d’Alacant.

Per a l’Ajuntament de Cocentaina, es tracta d’ajudes irrisòries en comparació al que suposa la Fira de Tots Sants, que ha rebut ja els reconeixement de Bé d’Interès Cultural (BIC) i d’Interès Turístic Internacional. D’ací que les regidores Mireia Estepa i Mariona Carbonell hagen reivindicat davant la Conselleria de Turisme un major suport econòmic per al certamen contestà.

En primera instància, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, s’ha compromès a estudiar la creació d’una partida pressupostària per a la Fira als pressupostos del 2020. Eixe és precisament l’objectiu del Consistori contestà, que a més rebrà ajudes indirectes de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) per a dinamitzar l’oferta gastronòmica del certament ja enguany.

Les responsables contestanes tenen encara pendent una reunió amb la Diputació d’Alacant, a la que també demanaran una major implicació amb un esdeveniment que genera més de 40 milions d’euros en volum de negoci cada any.