Home Alcoi Alcoi activa l’Observatori Municipal de l’Habitatge amb el que regular preus i...

Alcoi activa l’Observatori Municipal de l’Habitatge amb el que regular preus i oferir llars assequibles

1490
0
SHARE

Alcoi és una de les ciutats valencianes de referència en quant a la gestió dels habitatges públics. Però l’Ajuntament vol garantir l’accés a una llar a qualsevol persona, pel que va a activar l’Observatori Municipal de l’Habitatge, una eina amb la que detectar carències en aquest sentit a la ciutat i que incloga a tots els actors implicats en la construcció i gestió de llars. A més, la ciutat dels ponts és una de les majors beneficiàries del pla de rehabilitació d’habitatges ARRU, que estreteix més si cal la relació entre Ajuntament i Generalitat.

Durant dècades, el mercat immobiliari s’ha nodrit a base d’especulació i ha creat una bombolla de preus completament fora de qualsevol escala lògica. Un fet que es va posar de relleu en la darrera crisi econòmica i que va fer sacsejar-se tots els fonaments de la societat actual. Amb eixos preus i el nuc que suposen les hipoteques i les seues clàusules abusives, moltes persones bé han perdut la seua llar o bé es veuen incapacitades econòmicament per a afrontar un pagament d’aquestes característiques. Per a revertir-ho, Alcoi va a posar en marxa l’Observatori Municipal de l’Habitatge.

Aquest ens, que té caràcter participatiu i vol comptar amb tots els actors relacionats amb l’habitatge a Alcoi, incloent constructors i promotors, vol donar resposta a les carències de la ciutat en aquesta matèria. Es tracta d’un ens pioner al País Valencià que inclús ha provocat la curiositat de la Generalitat. El seus objectius son detectar les carències de la ciutat en matèria d’habitatge, gestionar les llars públiques per a abastir la demanda i reformar aquelles que puguen cobrir aquestes necessitats.

Alcoi és també la ciutat valenciana que més ajudes en matèria de rehabilitació d’habitatge ha rebut durant les dos edicions del Pla ARRU que convoca el Consell. En total són prop de 8 milions d’euros amb els que s’han pogut reformar més de 370 habitatges alcoians. Resta encara conèixer la quantia de la tercera edició de l’ARRU, al qual també es presentarà Alcoi, i que sufragarà fins al 55% del cost dels treballs als habitatges que es beneficien d’ell.

La visita del Conseller Dalmau ha valgut també per a estretir lligams entre les dos administracions, que volen treballar juntes en ares de garantir el dret a una llar a tothom. Els representants dels dos ens han visitat alguns dels punts on han invertit, especialment a la Plaça Les Xiques.