Home Cocentaina Cocentaina ret homenatge al poeta local Vicent Valls amb una placa al...

Cocentaina ret homenatge al poeta local Vicent Valls amb una placa al Pla de la Font

235
0
SHARE

Una de les propostes que la Regidoria de Promoció Lingüística  de l’Ajuntament de Cocentaina porta en el seu programa és traure la música i la poesia al carrer a través de diferents iniciatives. Una línia d’actuació que s’ha vist minvada per la crisi sanitària del coronavirus, però que no ha impedit que es diguen a terme accions per a divulgar aquestes arts.

En aquesta ocasió, ha sigut el Pla de la Font -plaça emblemàtica de Cocentaina i que compleix enguany 200 anys de la seua construcció- el lloc elegit per a col·locar una placa que ret homenatge al poeta contestà Vicent Valls, qui ens va deixar, malauradament, en 2014, fa ara just sis anys.

El poema, inclòs en el poemari titulat ‘Els baladres de la nit’, i publicat a Alacant en l’any 2003, parla justament del Pla de la Font i descriu l’aspecte de la plaça en els mesos de tardor, amb al·legories tan gràfiques com les següents: “brodat de fulles”, “grans plataners de coure trèmul”, “jeroglífics de l’aigua i el capvespre”… El poema es combina sobre una preciosa imatge de fons que mostra la font de la plaça i la vista del Castell des d’aquest punt, una estampa que forma un decorat inigualable per a apreciar de manera íntima i entranyable els versos de Vicent Valls.

El Regidor de Promoció Lingüística de Cocentaina, Ivan Jover, ha animat a tot el poble a visitar el Pla de Font i a gaudir, com diu Vicent Valls, del silenci i de la secreta tranquil·litat que s’hi respira. Així mateix, s’ha mostrat molt il·lusionat amb aquesta nova iniciativa de la regidoria i avançava que ·estem pensant que noves localitzacions al poble per a plasmar un fragment d’una obra, de manera que, a poc a poc, cada autor local tinga assignat el seu espai a Cocentaina”.