Home Cultura La rehabilitació del patrimoni històric continua a Ibi amb les obres al...

La rehabilitació del patrimoni històric continua a Ibi amb les obres al forn de calç de Torretes

161
0
SHARE

L’Ajuntament d’Ibi, amb l’aportació d’un 50% dels fons per part de la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana, ha portat a terme les tasques de recuperació d’un forn de calç, ubicat al Jardí Botànic de l’Estació Biològica de Torretes. Una subvenció emmarcada dins dels ajuts a entitats locals per a l’any 2020, dirigides a la millora i la competitivitat dels recursos i destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana. Tant aquesta actuació com la de la recuperació de l’aqüeducte de segle XVI de l’Barranc dels Molins estan valorades en 35.103,96 euros. L’Ajuntament ha sufragat l’altra meitat el cost de les dues actuacions.

L’Alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, el Regidor d’Urbanisme, Santi Cózar, i la Regidora de Medi Ambient, Pilar Herráiz, han realitzat una visita a l’Estació Biològica per veure el resultat de les tasques. La calera (forn de calç) del Jardí Botànic està molt ben conservada i s’ha fet una recreació del funcionament original de la mateixa, sumant un altre atractiu més al jardí. D’aquesta manera, s’ha seccionat en dues parts, recreant en una d’elles l’ús i funcionament original de l’forn i en l’altra meitat conservant el seu estat actual.

Tant en l’actuació de l’forn de calç com en la de l’aqüeducte, la prioritat principal ha estat la seva conservació sense danyar el seu estat actual i preservant els materials existents per tal de revaloritzar l’entorn natural i posar de manifest la voluntat de conservar elements naturals i arquitectònics de valor, i que formen part de la història de la localitat.