Home Destacats Cocentaina s’endinsa en els actes previs als Moros i Cristians amb la...

Cocentaina s’endinsa en els actes previs als Moros i Cristians amb la celebració de la Publicació

0
SHARE

La vila de Cocentaina celebra a mitjans del mes d’agost un dels seus dies grans. Tot i que aquests solen coincidir amb la Fira de Tots Sants degut a la quantitat de visitants que rep la localitat, també els Moros i Cristians suposen un important atractiu per als visitants. Però, abans de que arriben les dates dels festejos, el món de la Festa contestana du a terme actes previs com el que ha tingut lloc aquest passat cap de setmana. És la Publicació, amb la que els festers contestans enceten el compte enrere per a l’arribada dels festejos.

Han sigut un total de 32 els representants de la Festa els que l’han publicada com sòl ser habitual, amb una desfilada pels carrers cèntrics de la capital del Comtat. Això suposa dos representants per cadascuna de les 16 filaes -un adult i altre infantil- que composen l’espectre fester contestà. En ells ha recaigut la responsabilitat de cridar als Moros i Cristians en honor al patró, Sant Hipòlit. Ho han fet instants després de que el nou Alcalde de la localitat, Jordi Pla, haja donat el permís simbòlic a la Junta de Festes per a organitzar una nova edició dels festejos a la vila comtal.

Les capitanies, destacades

Posteriorment, els 32 representants adults i infantils de cadascuna de les filaes contestanes han recorregut bona part del Casc Antic de la capital del Comtat. Ho han fet acompanyades per la música i encapçalades per les filaes Cavalleria Ministerial –en el cas del bàndol cristià, que ostenta la Capitania enguany-; i de la Llana en el de les tropes de la mitja lluna.

Alguns veïns han aprofitat la tessitura per a reivindicar als nous responsables municipals solucions per a la conservació i millora del barri.