Home Cocentaina Cocentaina supremeix les taxes per ocupació de via pública als hostalers locals...

Cocentaina supremeix les taxes per ocupació de via pública als hostalers locals durant tot 2020

0
SHARE

Els ajuntaments de cada població de l’interior alacantí es troben immersos en el procés de buscar la forma d’ajudar als sectors més afectats per la crisi econòmica adreçada a la sanitària del coronavirus. Eixes ajudes no poden entrar en conflicte amb les que ja han llançat tant el Govern central com l’autonòmic, pel que cal un intens treball de documentació per a posar-les a l’abast de comerç, pimes i autònoms a cada població.

Un dels sectors més afectats és el de l’hostaleria, tancat completament i, per tant, sense ingressos però pagant subministraments i bona part de les quotes habituals des de mitjans de març. Són factors que els posen, en molts casos, al límit de no poder reobrir una vegada passe la pandèmia. Per això, demanen ajudes a totes les administracions, ja siga monetàries o amb exoneracions fiscals.

A Cocentaina, els hostalers de la localitat -tal i com va avançar a tvA la seua Alcaldessa Mireia Estepa- van a poder acollir-se a aquesta segona mesura. Cap d’ells haurà de pagar la taxa municipal per ocupar via pública amb les seues terraces durant tot 2020, independentment de quan tornen a treballar. Una mesura que compta, afirmen des de l’Ajuntament, amb un elevat grau de consens entre tots els partits amb representació al plenari de la capital del Comtat.

En alguns casos, la taxa ja ha sigut abonada per part dels restauradors, cosa que revertirà el Consistori tornant els pagaments executats. Paral·lelament, l’equip de govenr treballa per a enllestir le que serà conegut com a pla Cocentaina Activa. Es tracta de vàries línies d’ajudes amb les que donar suport a tot el teixit econòmic de la vila comtal per a recuperar l’activitat prèvia a la crisi sanitària.