Home Alcoi La muntanya enllaça tres dies sense morts pel Covid19 mentre comença l’estudi...

La muntanya enllaça tres dies sense morts pel Covid19 mentre comença l’estudi de seroprevalença

923
0
SHARE

El Departament de Salut de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha aconseguit encadenar 3 jornades sense haver de lamentar més morts pel Covid19. Tot en una jornada que, per contra, ha triplicat l’augment de nous contagis registrats al llarg d’aquesta setmana. Les localitats d’Alcoi, Cocentaina i Ibi han sigut les seleccionades per a dur a terme l’estudi de seroprevalència del coronavirus a la muntanya alacantina. 24 famílies de cadascuna d’elles seran analitzades amb els tests.

L’evolució de la pandèmia de coronavirus a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha superat, com a la resta d’Espanya i segons els indicadors, el pitjor tram. Les dades parlen de menys contagis i víctimes del virus, però aconseguir-les ha costat mes i mig de confinament domiciliari per a la immensa majoria de la població. Ara comencen a barallar-se les primeres mesures per a un desconfinament progressiu per al que es contemplen diferents escenaris: bé a nivel provincial o, tal i com ha proposat la Generalitat Valenciana, per departaments de salut.

Aquesta segona opció serà contemplada pel Govern central a tenor de les dades que es registren en cadascun d’ells. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’encadenen ja 3 jornades sense haver de lamentar noves víctimes del virus. La xifra total continua en 110 morts, dels quals per damunt de 80 s’haurien produït a les residències amb brots de coronavirus a Alcoi i Onil. En dades absolutes, el Departament de Salut de la muntanya alacantina segueix sent el segon amb més víctimes de tota la Comunitat.

Per contra, la xifra de contagis ha augmentat per damunt de la mitjana de les darreres jornades a l’interior alacantí. Entre el 29 i el 30 d’abril s’han registrat fins a 17 nous positius per Covid19 a les comarques, pels 5 aproximadament en que venia augmentant aquest indicador en la present setmana. El d’Alcoi és el tercer departament amb major percentatge de tota la Comunitat en aquest sentit amb 324 infectats per cada 100.000 habitants.

I tot en el marc de l’estudi de seroprevalència que han activat el Ministeri i la Conselleria de Sanitat per a determinar la incidència real del virus. El mètode inclou test a 24 famílies d’Alcoi, altres 24 de Cocentaina i 24 més d’Ibi, que aquesta setmana han començat a rebre les cridades per a ser avaluats. Són les 3 poblacions representatives elegides al departament de la muntanya.

Des dels seus respectius ajuntaments avisen als veïns de que cal estar alerta, ja que s’han detectat fraus de fals personal sanitari que acudeix a casa dels elegits per a les proves amb motius poc sanitaris. És el centre de salut de cada família qui contactarà amb els seleccionats per a la prova, que serà al propi centre, mai a casa del pacient salvo per força major.