Home Cultura Comença la Setmana Santa a Ibi

Comença la Setmana Santa a Ibi

669
0
SHARE

Ibi ha encetat la celebració de la seua Setmana Santa amb una Missa de la Passió del Senyor i amb el pregó de la Setmana Santa. María José Martínez, que ocupa el càrrec d’Arxivera Municipal, ha estat l’encarregada de llegir el Pregó que dona inici a la resta d’actes preparats per a les properes jornades. Després de la lectura del Pregó s’ha presentat al pregoner de l’any pròxim 2022: Kamil Krzysztof Bis, vicari de la parròquia d’Ibi.

El Diumenge de Rams l’ha iniciat amb la benedicció de les palmes i la Missa del Senyor. Una missa que ha començat a les 9 del matí i que s’ha repetit a les 10:30h i a les 12h, aquesta última amb la peculiaritat que estava dedicada per a xiquets i xiquetes i els seus pares i mares. 

Les properes cites dins d’aquests festejos seran el dilluns, dimarts i dimecres Sant a les 19h on se celebrarà la Santa Missa. 

El dijous Sant a les 9:30h del matí hi ha programada una oració pel matí. Més tard, a les 17h es realitzarà la Missa de la “Cena del Señor” per a després repetir-se a les 19h per tal de preservar la seguretat dels assistents. A les 20:30h serà el moment per a la “Hora Santa de Adoración del Santísimo en el Monumento”. 

El divendres 2 d’abril (Divendres Sant) hi ha preparats nombrosos actes. De 8 a 11h “Adoración del Santísimo en el Monumento”. A les 9:30h tindrà lloc la oració del matí per  després celebrar a les 11h la clausura del Monument i donar pas al Via Crucis. Ja de vesprada, a les 17:30, es celebrarà la “Pasión y Muerte del Señor”. El sermó de les 7 paraules a les 19:30h, conclourà els actes del divendres. 

A les 9:30h del matí del Dissabte Sant, s’iniciaran els festejos previstos amb l’oració del matí i a les 10h serà el torn per a la meditació sobre la Mort del Senyor. De vesprada a les 19h se celebrarà la Gran Vigília i Primera Missa Pasqual en la Nit Santa. 

El diumenge de Resurrecció a les 10h tindrà lloc la segona Missa. I la Santa Missa del dilluns de Pasqua a les 10h del matí posarà punt i final a la Setmana Santa iberuda 2021.