Home Alcoi Normalitat durant la primera jornada de la peatonalització al barri Centre de...

Normalitat durant la primera jornada de la peatonalització al barri Centre de la ciutat d’Alcoi

639
0
SHARE

Aquest dilluns 29 de març han entrat en vigor les primeres mesures per a peatonalitzar bona part dels principals carrers del Centre de la ciutat d’Alcoi. Aquest projecte -una de les banderes de l’equip de govern socialista alcoià- ha tingut defensors i detractors, però ja ha començat a donar els seus primers passos. Serà amb la fase 1, en la que les restriccions encara seran lleugeres per a que els ciutadans vagen aconstumant-se. En les properes setmanes es restringirà més la circulació de vehicles fins arribar a una peatonalització quasi total del barri.

Un dels principals dubtes d’aquesta primera jornada ha sigut com afectaria a l’entrada als centres educatius de la ciutat -un dels moments crítics del trànsit a Alcoi- a primera hora del dilluns. Des de l’Ajuntament traslladen una normalitat total en eixe moment, crític, al temps que afirmen que, inclús, h ¡i han hagut menys vehicles a la zona cèntrica de la localitat. Ara bé, molts dels conductors, i inclús dels vianants, encara desconeixen els tempos i les mesures concretes que van a implantar-se, així com les alternatives que tenen per a arribar al Centre i eixir d’ell amb vehicle i les limitacions al trànsit rodat.

Pel moment, el Consistori prefereix esperar a que avancen més jornades per a valorar la implantació de la mesura, que sí ha aconseguit un menor fluxe de cotxes al barri i per tant, previsiblement també davallar la contaminació.