Inici Alcoi Comença l’adequació de l’edifici que albergarà el Cefire d’Alcoi per a la...

Comença l’adequació de l’edifici que albergarà el Cefire d’Alcoi per a la muntanya alacantina

377
0
COMPARTIR

Aquest curs 2019/2020 és el que la ciutat d’Alcoi tornarà a tindre una infraestructura de caràcter formatiu però especialitzada en la formació a docents. És el conegut com a Cefire, una xarxa de centres de formació específica per als professors, des d’Infantil fins a Formació Professional (FP), passant pel Batxillerat. Fa anys, Alcoi gaudia d’un d’aquests centres que va ser finalment clausurat i que ara recupera la ciutat dels ponts per a totes les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Els treballs d’adequació del nou Cefire alcoià, que s’ubicarà al carrer Roís de Corella de la Zona Nord, ja han començat. Així ho han confirmat des de la Conselleria d’Educació per a una infraestructura formativa que estarà dotada inicialment amb 10 professors. D’ells, 6 estan adreçats a la formació de professors d’FP, avarcant les branques d’aigua i energia, informàtica i telecomunicacions, instal·lació i manteniment i electricitat i electrònica. Els 4 restants estan especialitzats en la formació a professors d’Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat.

En el cas de la formació a professors d’FP, l’especialització estratègica de la formació que s’ofereix ubica a Alcoi com a referent valencià en les 4 àrees en que es formarà als professors. Només la localitat valenciana de Xest té un centre d’aquestes característiques a tota la geografia valenciana. Per la seua banda, els 4 formadors restants tenen assignats els centres de les comarques que hauran de recórrer per a poder oferir cursos de formació específica als docents de la muntanya alacantina.

La formació que oferirà el Cefire d’Alcoi estarà a l’abast del professorat tant de forma presencial com telemàticament.