Home Alcoià Puig es compromet a ajudar als Moros i Cristians i defensar l’ús...

Puig es compromet a ajudar als Moros i Cristians i defensar l’ús de la pólvora davant Indústria

0
SHARE

Durant la vesprada d’aquest dimarts 10 de setembre ha tingut lloc l’esperada i reivindicada reunió entre la Unió Nacional d’Ens Festers de Moros i Cristians (UNDEF) i la Generalitat Valenciana. Una trobada que l’ens fester tenia assenyalada al calendari per a recaptar el suport del Consell en la seua lluita per impedir la pèrdua d’interès d’aquests festejos degut a la reducció de la participació en els actes amb pólvora.

Els representants de la UNDEF, encapçalats per la seua presidenta Pepa Prats, s’han trobal amb el President de la Generalitat, Ximo Puig. El mandatari regional s’ha compromès a establir la data per a una reunió entre l’ens fester i el Ministeri d’Indústrial que té les competències en matèria de pólvora. Tot després de que l’explosiu haja vist encarit el seu preu en un 50% durant els darrers temps. Un preu quasi prohibitiu que posa en risc als alardos, actes fundacionals dels Moros i Cristians.

Prats ha traslladat també a Puig el malestar dels festers, que fins ara s’han sentit abandonats per l’administració regional, al contrari que ocorre amb altres tipus de festes com les Falles, les Fogueres o les Gaiates. De fet, el President del Consell també ha confirmat que augmentarà la participació de l’administració autonòmica en els Moros i Cristians, que ha qualificat com la major mostra identitària del País Valencià.

La reivindicació dels festers que representa la UNDEF es centra en acabar amb el monopoli de l’empresa que submnistra la pólvora per a reduir el seu preu; la possibilitat per al fester de tenir durant més temps l’explosiu per a evitar més repartiments; la millora en les condicions de transvassament i una reducció de la burocràcia per a obtenir els permisos per a disparar.