Home Alcoi Comencen els actes pel 366 aniversari de la troballa dels lliris de...

Comencen els actes pel 366 aniversari de la troballa dels lliris de la patrona d’Alcoi

0
SHARE

La Verge dels Lliris celebra les seues particulars festes com cada any a finals d’agost en un 2019 en que es compleixen 366 anys des de la troballa miraculosa dels lliris, atribució de la patrona alcoiana. Unes festivitats que ocupen l’equador de l’estiu fins a setembre seguint un calendari d’actes plens de història i culte religiós.

La Verge dels Lliris, patrona d’Alcoi compleix 366 anys d’història des del trobament dels lliris al Carrascar de la Font Roja. Un fet considerat com a miraculós que el poble d’Alcoi homenatja anualment als mesos d’agost i setembre mitjançant diversos actes de culte i trobades amb la verge.

Aquesta festa, declarada d’Interès Turístic Provincial, engloba diferents cerimònies on fidels de la localitat s’uneixen per a oferir el seu culte a una imatge amb més de tres segles d’història.

Les celebracions comencen amb el “Res de la Sabatina” un dels actes més entranyables de les festes on es realitza una solemne eucaristia presidida per don Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida. L’esdeveniment continua amb la processó realitzada pels voltants de la Font Roja, concloent amb el tradicional sopar de cabasset.

Les celebracions en honor a la Verge dels Lliris suposen unes festivitats religioses singulars degut a la seua consagració aliena a la Setmana Santa. Tradició, culte i unió conformen la simbiosi d’aquestes celebracions històriques que representen el passat del poble d’Alcoi i del patronatge de la Verge dels Lliris.