Home Castalla Castalla i Petrer celebren el naixement d’Enric Valor per uitè any a...

Castalla i Petrer celebren el naixement d’Enric Valor per uitè any a l’Alt de Guisop

624
0
SHARE

Enric Valor és un dels autors en llengua valenciana més coneguts de tota la Història. Tot i que va dur a terme la seua obra literària durant el segle XX, són molts els que encara el recorden com a ferm impulsor del valencià inclús durant el franquisme. Valor va nàixer a Castalla un 22 d’agost de 1911, i des de fa 8 anys, veïns de la seua localitat natal i de la veïna Petrer el recorden amb una excursió i música en valencià.

És el que tant el Centre Cultural Castellut com l’Ateneu Cultural Republicà de Petrer han convocat per al matí de dijous 22. La coneguda ‘Albà de Valor’ porta a desenes de persones des de totes dos localitats a fer una ruta a peu fins l’Alt de Guisop per a llegir en ell alguns dels textos de l’autor castellut.

Enric Valor era un amant d’aquest paratge en el que més d’un segle després del seu naixement se’l continua recordant des de fa 8 anys. La pujada està prevista a partir de les les 5 de la matinada entre dimecres i dijous, ja que l’organització tracta de que l’arribada al cim coincidisca amb l’eixida del sol. La ruta acaba en la pròpia Castalla, on els participants dinaran també recordant al literat castellut.