Home Alcoi Comencen les obres en Sant Francesc, Ramón y Cajal i placeta de...

Comencen les obres en Sant Francesc, Ramón y Cajal i placeta de la Creu Roja

988
0
SHARE

Ja han començat l’obra per a millorar l’accessibilitat, amb la creació d’una plataforma única, tant en el carrer Sant Francesc com en la placeta de la Creu Roja i Plaça Ramón i Cajal, situats al centre d’Alcoi.
L’obra la durà endavant Hidraulicas La Foia SL que va rebre l’adjudicació de l’actuació al presentar la millor oferta en concret 362.939,50 euros, rebaixant el pressupost base de l’obra de 403.737,70 euros, iva inclòs, el termini de duració de la mateixa es preveu en tres mesos.
La iniciativa està cofinançada en un 50% per Fondos Feder de la Unió Europea, dins de l’estratègia DUSI de l’Ajuntament d’Alcoi. La millora urbanística d’aquesta part del centre d’Alcoi també està inclosa dins de l’estudi de reactivació del centre històric i va ser aprovada per la Mesa del Centre.
El projecte consisteix en una plataforma única d’ús mixt tant al carrer Sant Francesc com en les places de Ramón y Cajal i la Creu Roja, que aprofitarà per a les funcions de pas, d’estada i d’activitat, amb una circulació de vianants còmoda, segura i contínua. Tindrà un paviment de qualitat i funcional, de pedra natural per a les zones de vianants; llambordes de llosa color òxid per a les zones de vianants amb accés vehicular; i un paviment tècnic de llambordes per a superfícies de trànsit. El paviment és autonetejador, té un gran poder antiadherent i hidrofòbic, a més d’una gran resistència al lliscament.
Durant les obres hi haurà canvis en el tràfic, en concret el tram que va des del carrer Sant Mateu, placeta de la Creu Roja fins la plaça Ramon i Cajal estarà tallat el trànsit. Els vehicles que pugen per la Costera del Gurugú podran girar a la dreta pel carrer Sant Mateu que canviarà de sentit i a continuació deuran girar a l’esquerra per Sant Domènec. En concret pel tram que va entre la Glorieta i el Mercat de Sant Mateu per arribar d’aquesta manera al carrer Sant Nicolau. Aquest tram de Sant Domènec també canvia de sentit.
Ahir dimecres es va fer una reunió amb els propietaris dels comerços i establiments hostalers per explicar-los tota l’obra.
El regidor d’Obres i Serveis, Mobilitat Sostenible i Accessibilitat Universal, Jordi Martínez, explica que: «L’obra que millorarà el carrer Sant Francesc, placeta Creu Roja i Ramón y Cajal, crearà una plataforma única, convertint aquesta zona en accessible i evitant el perill de lliscaments actual. Una obra, cofinançada amb Fons Feder de la Unió Europea, que ens permetrà recuperar l’espai per a les persones i seguir amb la revitalització del centre d’Alcoi. Una revitalització que també hem impulsat en aquesta zona amb l’obertura de serveis municipals i amb les ajudes per a la recuperació de baixos i l’obertura de negocis a través de les ajudes de la regidoria de comerç per al centre de la ciutat».