Home Alcoi Compromís a Muro, Cocentaina i Alcoi uneixen forces per impulsar l’economia comarcal

Compromís a Muro, Cocentaina i Alcoi uneixen forces per impulsar l’economia comarcal

228
0
SHARE
Logo Compromís Alcoi

Els portaveus de la formació valencianista a Muro, Cocentaina i Alcoi s’han reunit hui per a acordar propostes conjuntes a l’àmbit econòmic comarcal per a millorar el suport institucional a les empreses i atraure nous projectes generadors de noves empreses i economia a la nostra comarca.

Vicent Molina portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Muro ha declarat «La Generalitat, a través de la LLEI 19/2018, de 13 de juliol, d’acceleració de la inversió a Projectes Prioritaris, ha creat el Punt d’Acceleració a la Inversió, funcions que realitza l’IVACE, amb la finalitat d’habilitar els mecanismes legals adequats i establir les mesures administratives encaminades a afavorir les inversions per a les empreses que aporten valor afegit, especialment simplificant els tràmits mitjançant la centralització i la reducció de terminis administratius.»

Per altra banda Jordi Pla, portaveu de Compromís a Cocentaina ha senyalat «A la nostra comarca les institucions públiques han de desenvolupar polítiques que contribuïsquen a la recuperació i el desenvolupament de les activitats empresarials que dinamitzen l’economia comarcal d’una forma sostenible i que promoguen la creació d’ocupació. La promoció i l’estímul del creixement econòmic, així com el foment de la competitivitat i la productivitat del nostre teixit empresarial és una tasca d’Ajuntaments, mancomunitats i Generalitat Valenciana. Mitjançant aquest conveni volem afavorir la creació de projectes d’empreses amb valor superior a 600.000€ i que tinguen més de 10 treballadors».

Finalitza el portaveu de la formació valencianista a l’Ajuntament d’Alcoi, Màrius Ivorra «A Compromís som conscients que les polítiques econòmiques han de fer-se des de l’àmbit comarcal; les indústries estan a tot arreu de la comarca, i reparteixen el treball de la mateixa manera. Estem cansats de la paràlisi a la que els governs de les tres poblacions (PSOE, PSOE, PP) ens tenen acostumats i des de Compromís amb aquesta concepció comarcal de les inversions exigim major coordinació i planificació. La Mancomunitat no està fent res pel polígon mancomunat; no hi ha una aposta decidida pel futur econòmic de la comarca per part de cada municipi, i des de Compromís volem canviar aquesta tendència, volem un futur clar per als nostres veïns i veïnes».

Com acció conjunta, els tres grups municipals presentaran una moció als seus pobles, instant els ajuntaments a signar el conveni amb la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per impulsar els projectes empresarials que es declaren prioritaris.