Home Alcoi Presenten un escrit a l’Ajuntament d’Alcoi per al cessament immediat de la...

Presenten un escrit a l’Ajuntament d’Alcoi per al cessament immediat de la barrera d’accés a la Font Roja

492
0
SHARE
Parc Natural de la Font Roja l Imatge d'Arxiu
Parc Natural de la Font Roja l Imatge d'Arxiu

S’ha informat que com a conseqüència del tancament de l’accés a la Font Roja, mitjançant barrera situada al quilòmetre 1 de la CV-797, s’ha ocasionat un perjudici a tots els usuaris del dit accés i una caiguda de clients del 20 % als establiments ubicats a la zona afectada pel tancament.

Per aquest motiu el dia 14 de març es va presentar el següent escrit, amb el suport de 427 signatures, per registre d’entrada de l’Ajuntament d’Alcoi per al cessament immediat del sistema de control d’accessos per la CV-797.

“Servisquen les firmes adjuntes al present escrit com a petició per al cessament immediat de la barrera situada al Km-1. d´accés a la Font Roja des d´Alcoi per la CV-797.

Els signants; propietaris, familiars, habitants, llogaters, clients simpatitzants, usuaris o transeünts, se senten coartats i indefensos davant d’aquesta situació i la seva forma de gestió per part de l’òrgan gestor del Parc Natural de la Font Roja, considerant que:

1. Tractant-se d’una via pública d’ús universal i lliure, constitueix una manca d’incompliment de l’art. 19 de la Constitució.

2. El control de barreres o tancaments de vials és un poder delegat a la Policia Local o Autoritats de Trànsit.

3. La Llei de protecció de dades RGPD de la UE2016/679, expressa en diversos articles la privadesa i no difusió de dades de ciutadans (matricules de vehicles, propietaris o qualsevol ciutadà…) llevat que siguin requerits per l’Autoritat competent depenent del Ministeri de l’Interior, no de Medi Ambient.

4. Aquesta carretera enllaça amb finques, propietats, serveis o concessions a altres vials que són propietat privada i no formen part del Santuari de la Font Roja i per tant, res a veure amb el problema que s’argumenta de control de visitants i saturació de la zona daparcament del Santuari que és de propietat municipal.”