Home Alcoi Compromís critica el canvi d’opinió del PSPV respecte al pagament de l’IBI...

Compromís critica el canvi d’opinió del PSPV respecte al pagament de l’IBI per a ens religiosos a Alcoi

0
SHARE

El plenari corresponent al present mes de setembre a la ciutat d’Alcoi incloïa una proposta provinent del grup municipal de Compromís orientada al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a edificis regentats per ens de caire religiós amb ànim de lucre. La idea dels valencianistes, com ja han posat en marxa a altres ciutats valencianes, és que si un edifici de qualsevol confessió religiosa genera beneficis, contribuisca amb el pagament corresponent de la taxa.

A hores d’ara, les confessions religioses estan exemptes de pagar aquest impost que grava la possessió d’eficis, també a la ciutat d’Alcoi. La moció presentada per Compromís ha sigut rebutjada al plenari, amb els vots en contra, també, dels socialistes, que comanden l’Ajuntament d’Alcoi. Precisament el PSPV va presentar al 2012 una moció pareguda a la de la formació valencianista, pel que l’agrupació critica el canvi de posició del PSPV alcoià en aquest tema.

Compromís basava la proposta en l’equitativitat de les taxes per a immobles que generen beneficis quan els gestionen ens religiosos. D’ací que la denuncia de la formació es centre en el fet de que l’equip de govern alcoià vullga buidar de contingut una moció que inclou els punts de la que ells van presentar en 2012.