Home Alcoià La MAC renova càrrecs i elegeix a Blas Calbo, Alcalde de Gorga,...

La MAC renova càrrecs i elegeix a Blas Calbo, Alcalde de Gorga, com a nou President

0
SHARE

Després de les passades eleccions locals i autonòmiques del passat 26 de maig, la Mancomunitat de l’lAlcoià-Comtat (MAC) tenia pendent encara la renovació dels seus òrgans de govern. Els 15 municipis que la integren han variat la composició de les seues corporacions municipals, pel que els delegats de cada localitat també tenien pendent prendre possessió del seu nou càrrec a l’ens supramunicipal.

Tot això s’ha dut a terme en el plenari celebrat a l’Ajuntament d’Alcoi en la vesprada d’aquest dimarts 10 de setembre. Manolo Gomicia, fins ara President de la mancomunitat i nou Director de Formació Professional de la Generalitat Valenciana, ha deixat el seu càrrec a Blas Calbo, actual Alcalde de Gorga. Calbo ha pres possessió del carrec en la legislatura en la que l’ens espera consolidar-se.

El nou mandatari de la MAC s’ha fixat l’execució del polígon mancomunat i la posada en marxa d’accions de dinamització en àmbits com el comerç, l’economia, el turisme o la cultura com a objectius en aquesta nova etapa. Tot després de ser elegit per majoria absoluta de 93 a 48 vots front a l’altra candidat, Josep Sempere, Alcalde de Banyeres. Cada població té tants vots com regidors li pertanyen al seu ajuntament.

També els vocals de les 15 poblacions que composen l’ens han pres possessió del seu càrrec a l’ens supramunicipal de les comarques de l’Alcoià i El Comtat.