Home Alcoi Compromís donarà suport al pressupost d’Alcoi i Ciutadans permetrà que s’aprove abstenint-se

Compromís donarà suport al pressupost d’Alcoi i Ciutadans permetrà que s’aprove abstenint-se

0
SHARE

El projecte de pressupostos del govern municipal alcoià eixirà endavant, salvo sorpresa, en el proper plenari del dilluns 29. Ho farà gràcies al suport de Compromís, que votarà a favor del document després d’haver sigut incloses en ell algunes de les seues propostes. Així i tot, entre les dos formacions no arriben a la majoria absoluta, però previsiblement Ciutadans s’abstindrà al haver-li sigut acceptades vàries esmenes.

S’apropa la data en que el plenari de la ciutat d’Alcoi haurà de decidir al voltant dels pressupostos municipals per al present exercici, que regiran l’acció del govern municipal durant 2018. Uns pressupostos que ha presentat el PSPV, que governa en minoria la ciutat dels ponts, i que porten negociant-se amb les 4 formacions de l’oposició durant les darreres setmanes. Dos d’elles, Guanyar i PP, ja han confirmat que, en principi, no donaran suport al document dels socialistes el proper dilluns 29, però hi han altres formacions que sí li donaran suport.

Una d’elles, Compromís, ja va confirmar que estava en negociacions amb l’executiu de Toni Francés, i aquest dijous han referendat la seua postura en la votació. Els 9 regidors que conformen l’equip de govern comptaran amb el vot favorable dels 3 edils nacionalistes, i a pesar de que no arriben als 13 vots que representen la majoria absoluta, també compten amb l’abstenció de Ciutadans, que té 4 regidors. Tant Compromís com la formació taronja han vist com s’inclouen diverses de les seues esmenes, factor que ha decantat el suport i l’abstenció al document.

Compromís és a hores d’ara l’única formació que votarà a favor del document juntament amb els socialistes, fonamentant eixa decisió en 3 dels projectes que han presentat: una partida específica per a la reforma de l’Illa de Rodes; la creació d’una espècie de zona outlet a l’antiga fundició Estors i l’acceptació del reglament per a repartir de forma més equitativa la publicitat institucional. Els nacionalistes treballaran mà a mà amb l’equip de govern per a controlar l’aplicació de les seues iniciatives, per a evitar els incompliments que denunciaven Guanyar i PP. Ara be, tant PSPV com Compromís han confirmat que no es tracta de cap inici per a un possible pacte de govern aquesta legislatura.

El proper dilluns 29 a partir de les 19 hores Alcoi tindrà, a no ser que es produisca cap sorpresa, comptes públics aprovats.