Home Alcoi Alcoi trasllada a Educació 29 projectes per a millorar els centres públics...

Alcoi trasllada a Educació 29 projectes per a millorar els centres públics amb el Pla Edificant

781
0
SHARE

Alcoi ha presentat fins a 29 projectes per a mantenir i millorar els 9 centres públics que existeixen a la ciutat. Tots ells aprovats per l’Ajuntament i suggerits pels consells escolars del centres. La majoria es refereixen a l’ampliació dels instituts i a diferents treballs de manteniment i eficiència energètica per a una llista que haurà de ser aprovada en plenari abans de poder ser dotada econòmicament per la Conselleria d’Educació.

L’ús continu i el pas del temps són factors sobradament suficients per a elevar el deteriorament de qualsevol instal·lació, fet que es veu incrementat si eixa ubicació és utilitzada a diari per centenars de persones, i més encara si són joves. Un exemple clar són els centres escolars, que cada cert temps requereixen de treballs de manteniment i reposició d’elements per a prestar correctament el servei. A més, durant anys s’han utilitzat materials nocius per a construir aquests centres que ara estan sent retirats, a costa de que els alumnes hagen de donar classe en barracons.

Per a tractar de mitigar les dos situacions, la Conselleria d’Educació ha posat en marxa el Pla Edificant. Amb ell, són els propis ajuntaments i els respectius consells escolars de cada centre i localitat els que determinen quines actuacions fan falta a cada centre per a que Generalitat siga qui dote fons amb els que desenvolupar-les. A Alcoi, l’Ajuntament ha presentat fins a 29 projectes que afecten als 9 centres públics de la ciutat, amb l’objectiu d’adaptar-los als nous temps i optimitzar paràmetres com el consum elèctric o la distribució d’instal·lacions.

Els projectes que ha traslladat Alcoi a Educació estan ordenats per ordre de prioritat i en funció de la urgència de les actuacions. La llista l’encapçalen l’ampliació de l’IES Andreu Sempere, la de la quarta planta del Pare Vitòria i la construcció d’un nou edifici per a albergar les aules taller del Cotes Baixes. Els 26 projectes restants es refereixen especialment a la instal·lació de calderes o refrigeració a la majoria de centres alcoians, així com a habilitar plaques fotovoltaiques que milloren el consum elèctric.

El Pla Edificant atribueix als ajuntaments i els consells escolars l’avaluació de les necessitats, la contractació, els informes tècnics i la direcció d’obra per a agilitzar el procés, però és Generalitat qui paga els treballs. Ara les propostes passaran pel proper plenari abans de poder ser aprovades pel Consell.