Home Destacats Compromís i PSPV signen un pacte de govern a Muro però trenquen...

Compromís i PSPV signen un pacte de govern a Muro però trenquen les negociacions a Onil

0
SHARE

A escasses jornades de que es conformen les Corporacions Municipals a totes les localitats després de les eleccions municipals del passat 28 de maig, les distintes formacions xafen l’accelerador per a arribar a pactes de govern. La legislació estableix que, en cas de que no hi haja acord entre formacions per a obtenir majoria absoluta, correspondrà a la llista més votada formar govern. Cosa que possibilita governs en minoria que no tindrien garantida l’aprovació de les mesures que tenen pensat posar en marxa en aquesta legislatura, i que probablement ocorrerà des del proper 17 de juny.

No serà així en el cas de Muro, on la llista més votada, Compromís, ha arribat a un acord amb el PSPV de la localitat. Amv 5 i 2 regidors respectivament, les dos agrupacions, que va estar en l’oposició en la darrera legislatura, formaran govern de coalició a una localitat acostumada a aquesta forma de governar. Precisament el fet d’haver compartit tasques de fiscalització del govern durant els darrers 4 anys ha sigut fonamental a l’hora d’arribar a un acord entre dos formacions amb similar programa.

Prioritats del nou govern

Compromís assolirà l’Alcaldia de la localitat 4 anys i alguna baralla després en la figura de Vicent Molina. Junt amb Saül Serrano –futur Primer Tinent d’Alcalde i Regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica-, seran els dos únics alliberats al 100%. Els 5 regidors restants hauran de compaginar la seua ocupació habitual amb les tasques de govern al 50%. La millora de la comunicació amb la ciutadania i les associacions i la dinamització econòmica són dos de les prioritats del proper govern murer que es conformarà el proper 17 de juny.

Mentre les dos formacions han aconseguit un pacte a Muro i confien en que tinga lloc també a poblacions com Alcoi, Cocentaina, Ibi o Banyeres, les relacions entre ambdues s’han trencat a Onil. Allí, Compromís concorre juntament amb Podem i EU, que no han arribat a un acord amb el PSPV. La figura dels alcaldables de les dos formacions no ha permès un pacte que permetrà, salvo sorpresa, que el PP de Jaume Berenguer governe en minoria a la vila de les nines.