Home Alcoià Concerts, ofrenes, presentacions i exposicions: úniques possibilitats per a celebrar actes festers...

Concerts, ofrenes, presentacions i exposicions: úniques possibilitats per a celebrar actes festers a partir de setembre

645
0
SHARE

Els principals ens relacionats amb les Festes de tota la Comunitat Valenciana porten tota la present setmana tractant d’esclarir si es podran celebrar actes festers a partir del proper mes de setembre. És la data en la que la Generalitat Valenciana té previst arribar a la immunitat de ramat, amb el 70% de la població vacunada contra la Covid19. No obstant, els condicionants sanitaris seran llavors importants -amb distància social i ús de mascareta entre altres-, pel que les possibilitat es veuran restringides per a celebrar actes festers.

Un dels ens que s’ha reunit amb la Consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, és a Unió Nacional d’Ens Festers (UNDEF), que aspirava a que ja en l’estiu es pogueren dur endavant actes que traguen la Festa als carrers. Una aspiració que ha descartat Sanitat Universal, que únicament permetrà la celebració de concerts, ofrenes, exposicions i esdeveniments similars, tots els quals hauran de complir amb les mesures de seguretat sanitària. Queda descartada, per tant, la possibilitat de que les filaes i comparses isquen a desfilar als carrers, al menys de moment.

Sanitat Universal prefereix ser cauta i no llançar les campanes al vol tot i les bones dades de seguiment de la pandèmia i l’arribada de l’estiu, que dificulta la proliferació del virus. Cosa que comportarà la impossibilitat de dur a terme juntades o berbenes als locals festers. Tot en un context en que el món de la Festa dels Moros i Cristians porta -en la majoria dels casos- 2 anys sense eixir al carrer, cosa que està afectant negativament al cens fester.

La voluntat de totes dos parts és que la situació pandèmica estiga totalment controlada en 2022, data en la que la UNDEF aspira a tornar a celebrar amb plenitud els Moros i Cristians a totes i cadascuna de les poblacions representades en ella.