Home Alcoià Generalitat convoca noves ajudes per al comerç i artesania locals per un...

Generalitat convoca noves ajudes per al comerç i artesania locals per un muntant de 5 milions d’euros

321
0
SHARE

El Ple de Consell, a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, ha aprovat el Decret d’Ajudes Extraordinàries a les administracions locals valencianes en matèria de comerç i artesania. L’objectiu d’aquests ajuts és pal·liar els efectes de la crisi derivada de la pandèmia de la Covid19, després de l’èxit de la convocatòria d’ajudes a les entitats locals realitzada pel Consell amb el mateix objectiu.

La dotació d’aquests ajuts ascendeix a un import global màxim de 5.000.000 euros. Totes les ajudes convocades es subvencionaran amb el 50% de les despeses realitzades per totes les entitats locals en les actuacions subvencionables, fins a un màxim de subvenció de 150.000 euros. Podran ser beneficiàries dels ajuts únicament les següents entitats locals valencianes: ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors.

Aquest Decret regula la concessió directa d’ajudes extraordinàries a les entitats locals valencianes, per incentivar accions promocionals de cara a l’consum en el comerç local. També contemplen: les despeses corrents relacionades amb l’activitat comercial i artesana derivades de la crisi de la Covid19; les ajudes a establiments comercials i artesans i associacions professionals comercials i artesanes; així com les despeses corrents relacionades amb l’activitat de mercats municipals i mercats de venda no sedentària.

Es consideraran subvencionables les següents despeses corrents realitzades per les entitats locals valencianes, de menys de 30.000 habitants: despeses en productes i serveis de mesures de protecció, prevenció i higiene necessàries per garantir la seguretat de el personal propi, de les persones comerciants i empleades, i de públic en general, en mercats municipals, mercats de venda no sedentària i altres espais en què es desenvolupa activitat comercial, excloent la realització d’altres activitats per part de les entitats locals.

També se subvencionaran les despeses necessàries per a la posada en marxa de serveis logístics de proximitat com és el repartiment a domicili, tant en equipament i programes informàtics, com de lloguer de vehicles o contractació de personal. Igualment, serà subvencionable la contractació d’empreses de distribució per a la realització d’aquest servei. El Decret també inclou ajuts per les despeses destinades a l’impuls de la digitalització de el comerç i la implantació i accés a plataformes de venda en línia dels comerços i empreses artesanes del municipi; les despeses destinades a permetre l’obertura a públic dels mercats municipals o dels mercats de venda no sedentària, com ara publicitat, retolació, senyalització, megafonia, vigilància, seguretat, neteja i altres directament relacionades amb aquesta activitat.

A més s’inclou el suport mitjançant subvencions a les empreses comercials i artesanes de la localitat o àmbit territorial corresponent de: les despeses corrents relacionades amb la Covid19, en productes i serveis de mesures de protecció, prevenció i higiene necessàries per garantir la seguretat de l’ personal en els establiments comercials; les despeses corrents necessàries per a la posada en marxa de serveis logístics de proximitat com és el repartiment a domicili o l’impuls de la digitalització de el comerç i la implantació i accés a plataformes de venda en línia i les despeses corrents relacionades amb l’activitat comercial, com per exemple lloguers de locals, assegurances, subministraments, i altres directament relacionades amb aquesta activitat.