Home Castalla Conscienciar als joves: l’objectiu de la Setmana del Medi Ambient de Castalla...

Conscienciar als joves: l’objectiu de la Setmana del Medi Ambient de Castalla fins el 5 de juny

178
0
SHARE

Els estudis d’experts de tot el món i les proves palpables en quant als canvis sobtats de la climatologia revelen una veritat inapel·lable: el canvi climàtic ja ha arribat i està accelerant-se. Revertir els seus efectes és complicat després de segles de contaminar l’entorn. Per això, el focus ara està posat en frena-los, més encara a un país que es troba en risc seriós de desertificació. Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que tindrà lloc el proper 5 de juny, diverses localitats de la muntanya alacantina programen activitats referents a la natura.

Entre elles es troba Castalla, que ha convocat la Setmana del Medi Ambient. Ve carregada d’activitats adreçades als més joves de la població, als que es tracta de conscienciar al voltant de la importància de mantenir l’equilibri mediambiental. Ells són els protagonistes de tot un seguit d’iniciatives a cavall entre allò lúdic i allò educatiu que tindran lloc a diari entre el 25 de maig i el 5 de juny. La primera d’elles ja ha sigut inaugurada al Parc de la Carrasca, que alberga una exposició guiada per a conèixer les plantes de la zona i les seues propietats per als humans.

Xerrades

Els menuts castelluts protagonitzaran part de les activitats del cap de setmana, que inclouen la participació dels Bombers de Diputació per a dur a terme tasques de prevenció d’incendis. En aquest sentit, altre objectiu de les activitats de la Setmana del Medi Ambient és incrementar el nombre de voluntaris mediambientals cara a l’estiu. Tot dins d’una agenda d’activitats que inclou xerrades sobre aus, adopció d’animals, reciclatge i economia circular o rutes senderistes per l’entorn castellut.

Diversos ens de l’interior alacantí col·laboren en la Setmana del Medi Ambient de Castalla. Entre ells, l’IES La Creueta d’Onil, el Consorci de Residus CREA o la patronal IBIAE.