Home Alcoià Conselleria preveu que el nou San Juan Bosco de Cocentaina estiga llest...

Conselleria preveu que el nou San Juan Bosco de Cocentaina estiga llest per al curs 2023-2024

328
0
SHARE
Imatges de la visita institucional a les obres del CEIP San Juan Bosco
Imatges de la visita institucional a les obres del CEIP San Juan Bosco de Cocentaina

Aquest matí de divendres ha estat assenyalat per la gran quantitat de visites institucionals a nivell autonòmic wue s’han produit a municipis de El Comtat i l’Alcoià, com ha estat el cas de Cocentaina, que ha rebut la visita de la Consellera de Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit.

La consellera d’Educació ha destacat que “a les comarques de l’Alcoià i el Comtat estem invertint 45,2 milions d’euros que estan servint per a millorar, ampliar i construir 28 escoles i instituts.”

“Amb aquesta aposta clara per millorar els serveis públics bàsics de les dues comarques, com és la xarxa de centres educatius públics, estem revertint la deixadesa dels governs anteriors, a més de donar treball a més de 1.100 persones en el sector de la construcció”, ha afegit Raquel Tamarit.

Respecte al nou CEIP San Juan Bosco de Cocentaina, la consellera ha anunciat que les obres “avancen a bon ritme i la nostra previsió és que acaben durant el primer trimestre de 2023, i a partir d’aquest moment la comunitat educativa i l’ajuntament s’hauran de coordinar per decidir quin és el millor moment per a fer el trasllat de l’alumnat a les noves instal·lacions”.

La inversió de la Conselleria en les infraestructures educatives del Comtat ascendeix a 15,5 milions d’euros i repercuteix en la millora o nova construcció de 9 centres. A l’Alcoià la inversió ronda els 29,7 milions d’euros i arriba a 19 centres.

La consellera ha detallat que aquest nou curs escolar 2022-2023, Educació té previst finalitzar les obres de construcció de 31 noves escoles o instituts en 27 poblacions, entre aquestes, dos de El Comtat i una altra de l’Alcoià. Es tracta del nou CEIP El Bracal de Muro, un dels 10 nous centres que obrin les portes aquest dilluns 12 de setembre, i de la reforma i ampliació de dos escoles d’Ibi, el CEIP Poeta Pla y Beltrán i el CEIP Madre Felicidad Bernabeu, així com del nou CEIP San Juan Bosco de Cocentaina, tres dels 21 centres que estaran acabats al llarg del curs.

Els treballs, que s’han desenvolupat per fases per a evitar la instal·lació d’aules prefabricades, consisteixen en la demolició de tots els edificis de l’escola, a excepció del gimnàs, que és de construcció recent, i l’adequació de l’actual parcel·la de 8.767 m2 que ocupa el centre per tal que allotge un nou col·legi unificat i amb tots els serveis necessaris.

Així, s’està construint al mateix solar un nou col·legi de dues línies amb sis aules d’Infantil (3-5 anys) i 12 de Primària, dotat amb menjador equipat amb cuina pròpia. El nou CEIP San Juan Bosco tindrà una superfície construïda total de 4.489 m2 i comptarà amb 450 llocs escolars per a atendre les necessitats futures d’escolarització de Cocentaina.

La nova escola s’ha dissenyat sota paràmetres encaminats a la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat i, per tant, serà un centre de baix consum energètic o de consum zero que garantirà el confort climàtic dels espais docents.