Home Alcoià El Consoci CREA planeja les actuacions per a 2023 i xifra el...

El Consoci CREA planeja les actuacions per a 2023 i xifra el pressupost per a l’exercici de l’any en 6,8 milions d’euros

332
0
SHARE
Reunió dels Organs de Govern del Consorci CREA.
Reunió dels Organs de Govern del Consorci CREA.

Els òrgans de govern del Consorci de residus CREA han mantingut una reunió per aprovar el nou pressupost per a l’exercici de 2023, que puja a 6,8 milions d’euros. Un finançament provinent dels ajuntaments amb què es pretén executar el nombre més gran de projectes de tractament, valorització i eliminació dels residus domèstics i serveis del consorci com els ecoparcs fixos i mòbils.

També s’ha aprovat el finançament del servei d’educadors i educadores ambientals el 2023, un servei que demostra ser eficaç en la millora de la gestió dels residus i en la necessitat d’informar i sensibilitzar la ciutadania asseguren des del consorci. A més de continuar atorgant suport als serveis de compostatge descentralitzat del consorci, basats en el compostatge domèstic i comunitari, que a més, aquest any comptaran amb ajuts europeus.

El consorci preveu que el 2023 siga clau la millores d’instal·lacions, tant global com de remodelació integral, i per a la millora de les dades de gestió de residus a la seua àrea, a més de construir de nous ecoparcs. Fulgencio Cerdán, President del Consorci, assegura que els pressupostos “estan en temps i forma per assegurar el correcte desenvolupament dels serveis bàsics del consorci” i agraeix la predisposició i esforç pel treball diari conjunt per aconseguir-ho.