Home Alcoi Constituït el Consell Consultiu de la UPV a Alcoi amb mires a...

Constituït el Consell Consultiu de la UPV a Alcoi amb mires a l’ampliació del Campus

147
0
SHARE

El Cercle Industrial ha sigut l’emblemàtic lloc on s’ha constituït el Consell Consultiu del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), format per empreses del territori, administració pública i la pròpia universitat. Aquest Consell Consultiu tindrà com a metes conéixer les necessitats de les empreses i que aquestes ajuden a planificar com serà el campus de les pròximes dècades.

Respecte a la relació empresa–universitat, el Director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu, ha indicat que “volem caminar junts, compartir reptes, celebrar metes. El campus no té sentit si es dóna l’esquena a les necessitats de les empreses”. El director ha afirmat que la universitat “atrau, genera i ha de fixar talent en el nostre territori per a generar valor, riquesa i exportar-lo a tothom i amb això, millorar la qualitat de vida de la ciutadania, el progrés econòmic i social i la consecució d’una societat més igualitària”.

El Consell Consultiu del Campus d’Alcoi de la UPV està format per part de l’equip directiu, part de l’equip rectoral de la UPV, l’Ajuntament d’Alcoi, la Cambra de Comerç i les empreses Himiesa, ACTIU, Acteco, Korott, Unión Alcoyana Seguros, Ubesol, Flinsa, Grupo Gaviota, Grupo Nudisco, Grupo Jover, Galol, Erum, La Española, Multiscan, Aquaclean, IOT Sinergy Investment, Germaine de Capuccini i Plasticforte.

Ampliació del Campus

El Campus d’Alcoi de la UPV pretén expandir-se a altres emblemàtics edificis alcoians. Una de les reivindicacions del nou equip directiu és la transformació i rehabilitació del centenari Edifici del Viaducte a la Ciutat Politècnica de la Investigació. La seua finalitat serà impulsar, potenciar i coordinar el desenvolupament de la investigació en Enginyeria i Tecnologies Avançades per a la Sostenibilitat, la descarbonització, l’Economia Circular i la transformació Digital dels sectors Industrial, serveis i administració.

A més, Bernabeu també ha anunciat la intenció de negociar amb la Generalitat Valenciana la cessió de l’edifici ‘El Bambu’ de l’extinta Papereres Reunides SA, per a ser l’Edifici del HUB Tecnològic, on estiga integrada la docència, Generació Espontània i els estudiants desenvolupen estudis, projectes innovadors, start-up’s i emprenedoria.

El Campus d’Alcoi cada any aporta un marge net d’1 milió i mig d’euros a la UPV. En paraules del director, Pau Bernabeu, “necessitem, amb urgència, que es reinvertisca al Campus per a poder aprofitar tot el potencial que té i fer més gran si cap a la UPV”. Cal destacar que en 2022, l’EPSA compleix 50 anys al costat de la UPV.