Home Alcoià L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, de nou fora de...

L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, de nou fora de la nova normalitat per risc de contagi per Covid19

1116
0
SHARE

Les darreres setmanes han estat marcades en quant a la pandèmia es refereix per una contínua davallada en les dades que trasllada la Conselleria de Sanitat Universal. Després d’haver aconseguit una situació de ‘nova normalitat’ -amb una incidència acumulada (IA) per davall dels 25 casos/100.000 habitants-, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tornat a sumar contagis que han tret al seu Departament de Salut d’aquesta situació positiva en quant al coronavirus.

A hores d’ara, la muntanya alacantina suma un total de 45 casos actius, que deixen una IA al departament de 33 casos/100.000 habitants. Una situació similar a la que es dona a la immensa majoría de departaments de tota la Comunitat Valenciana. A la província d’Alacant, només els departaments d’Elx i Elx-Crevillent es troben en llum verda, mentre que el de la Marina Baixa és el que pitjors dades registra amb una IA de 172 punts. La nova variant apareguda al Regne Unit está darrera d’aquest repunt a la comarca costanera.

El virus, present a 7 poblacions

Per localitats, la pitjor incidència del virus a l’interior alacantí es registra a Cocentaina, que marca 95 punts i té a hores d’ara a 11 veïns contagiats a les portes d’inaugurar la Fira de Tots Sants. La segueixen Alcoi amb 20 contagis actius i una IA de 34 punts; Muro, amb 3 positius i una IA de 32 punts; Ibi, amb 7 casos i una IA de 30 punts; Onil, amb 2 casos i 26 punts; Banyeres, amb un contagi i 14 punts d’IA; Castalla, amb 1 cas i una IA de 10 punts. Són les úniques poblacions que tenen casos actius per coronavirus entre els 32 municipis de l’Alcoà, El Comtat i la Foia de Castalla.

Tot i l’empitjorament de les dades, la incidència mitjana a la zona és inferior tant a la autonòmica -54 casos/100.000 habitants- com a la nacional -50 punts-. L’índex de població vacunada per damunt del 90% provoca que vora la meitat dels nous contagis es donen en persones que han decidit no vacunar-se-.

Amb aquestes dades, ciutats com Alcoi han superat ja els 7.000 contagiats des de l’inici de la pandèmia, mentre que a Cocentaina i Banyeres s’ha sobrepassat ja la barrera dels mil contagis. Des de març del 2020, el Departament de Salut d’Alcoi ha perdut a 424 dels veïns que atenia a les seues instal·lacions sanitàries.