Home Alcoià Controlats els brots de Covid19 a les residències d’Alcoi i Onil després...

Controlats els brots de Covid19 a les residències d’Alcoi i Onil després de més de 90 morts

935
0
SHARE

Després de mes i mig i més de 90 morts, la Conselleria de Sanitat ha donat per controlats els dos brots de coronavirus a les residències de la Tercera Edat d’Alcoi i Onil. Tot i això, personal de la Unitat d’Hospitalització Domiciliària de l’Hospital Verge dels Lliris continuarà gestionant tots dos centres, al menys pel moment, per a evitar possibles rebrots. Ambdós residències estan gestionades -en condicions normals-per empreses privades, a pesar d’oferir places públiques.

Les persones majors de 65 anys són les que més s’han vist colpejades per la pandèmia de coronavirus que des del mes de març manté a tota Espanya en alerta. Aquest sector poblacional ha suportat més del 60% de les morts provocades pel virus a la Comunitat Valenciana. La majoria d’elles s’han produït a les residències de la Tercera Edat, on s’han donat casos dramàtics. Dos d’elles han tingut lloc a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, concretament a la Domus Vi d’Alcoi i a la residència d’Onil.

Entre les dos, segons les informacions recaptades per tvA, podrien haver-se registrat unes 95 víctimes mortals. Les dos es troben sota investigació de la Fiscalia Provincial d’Alacant per a determinar les actuacions dutes a terme i l’atenció que han rebut els usuaris. Paràmetres que determinaran, previsiblement, si aquestes morts es podrien haver evitat. Però no tot són males notícies, ja que la Conselleria de Sanitat ha donat per controlats tots dos brots. El departament que comanda Ana Barceló controla des de fa més d’un mes els dos centres amb la Unitat d’Hospitalització Domiciliària de l’Hospital Verge dels Lliris, que pel moment mantindrà la gestió dels mateixos.

El centre geriàtric alcoià ha vist com el Covid19 ha segat la vida de la meitat dels seus usuaris, al temps que ha rebut queixes per part dels seus familiars per la manca d’informacions respecte al seu estat. Les darreres informacions aportades pels propis familiars parlen de 74 víctimes del coronavirus a les seues instal·lacions. Mentre, al centre colivenc la xifra de morts podria estar en l’entorn dels 20, tot i que cap de les dos xifres estan confirmades de forma oficial. Precisament aquest fet ha causat un profund malestar no sols entre els familiars dels usuaris dels centres. També en les localitats que les alberguen i en el món de la premsa, que ha vist dificultada la seua tasca degut a la manca de dades oficials i específiques.

Pel moment, el personal del Departament de Salut d’Alcoi mantindrà la gestió dels centres sine die. L’objectiu és evitar rebrots ara que s’ha superat la pitjor fase del contagi en els dos centres. Per a més de 90 dels seus usuaris, la fi dels brots arriba tard.