Home Alcoi Controvèrsia a Alcoi amb els programes ‘Majors a casa’ i ‘Menjar a...

Controvèrsia a Alcoi amb els programes ‘Majors a casa’ i ‘Menjar a Casa’

311
0
SHARE

La Generalitat ve prestant servei als programes Majors a casa i Menjar a casa des de l’any 2007, però en juliol de l’any passat, la Generalitat va comunicar que els programes Majors a casa i Menjar a casa passarien a ser de competència municipal i dona un any als ajuntaments perquè liciten els possibles contractes. El passat 30 de juny de 2022 va deixar de prestar el servei.

El programa Majors a Casa està concebut per a combatre la soledat dels nostres majors i ajudar-los en les tasques de neteja de la llar, bugaderia i menjar. El programa Menjar a casa està dirigit a millorar la nutrició de les persones majors de 65 anys en situació de vulnerabilitat.

El PP denuncia una nefasta gestió

Amalia Payá, Regidora del Partit Popular d’Alcoi, va eixir a declarar que “l’Ajuntament d’Alcoi no ha licitat els contractes” i “lamenta que la deixadesa i desídia del Govern local del PSOE afecte el benestar de les persones més vulnerables, com són les persones majors d’Alcoi”.

Payá denuncia que des de l’1 de juliol “vint-i-tres usuaris de ‘Majors a Casa’ queden sense servei i l’ajuntament els demana que se’n vagen amb les seues famílies i que per contracte menor amb el qual cobrir d’urgència la primera setmana de juliol de ‘Menjar a Casa’, deixant entreveure una nefasta gestió on les propostes a empreses arriben el 4 de juliol”.

La resposta del PSOE

Per la seua part, el Partit Socialista d’Alcoi va emetre un comunicat en el qual deia que “l’ajuntament sempre ho ha tingut previst i per això hi ha una partida en el pressupost municipal” i denuncia que “el Partit Popular va emetre una nota de premsa que diu una veritat a mitges amb la intenció de crear un titular cridaner en premsa i polèmica a les xarxes socials” i que “no és la primera vegada que fa atacs d’aquest tipus”.

El PSOE defensa que “l’empresa no va poder oferir el servei de l’1 al 6 de juliol i l’ajuntament ho va comunicar personalment als 25 usuaris del programa” i que es va tractar d’un “problema puntual” i que “l’Ajuntament va continuar oferint el servei a totes les persones que el van demandar a partir del 7 de juliol”.

El Partit Socialista demana al Partit Popular que “s’informen una mica de com funciona l’Administració, que deixen d’acusar els tècnics de no saber treballar i que no manipulen més la informació” perquè això “genera titulars què no s’ajunten a la realitat”

La Diputació pretén fer-se càrrec dels serveis

Per la seua part, Carlos Mazón, President de la Diputació d’Alacant, va anunciar públicament la setmana passada que pretén destinar 10 milions d’euros als dos programes dins dels pressupostos de l’any vinent de la diputació.

Mazón asegura que els programes “suposen un gaste que els ajuntaments no tenen la capacitat per superar per si mateixos”. A més pretén que els usuaris que es beneficien dels programes “assumisquen només el 8% dels gastos en comptes d’aportar-hi un 35%”.