Home Alcoi Creada l’Entitat de Gestió i Modernització del polígon industrial alcoià Cotes Baixes

Creada l’Entitat de Gestió i Modernització del polígon industrial alcoià Cotes Baixes

0
SHARE

La directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, ha destacat “l’esforç realitzat per les empreses de la comarca de l’Alcoià per fer possible la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana”. Company ha agraït als empresaris i empresàries del polígon industrial Cotes Baixes d’Alcoi i de la resta de la comarca “el seu treball durant els moments més complicats de la COVID-19 als quals van aconseguir i possibilitar que tinguérem els materials necessaris per a poder afrontar la crisi sanitària”.

La directora ha fet aquestes declaracions en la Cambra de Comerç d’Alcoi, on ha inaugurat una jornada informativa subvencionada per l’Ivace sobre la constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització, (EGM), del polígon industrial Cotes Baixes d’Alcoi.  L’encontre ha comptat amb la participació del regidor d’Indústria de l’Ajuntament d’Alcoi, Pablo Belda, el vicepresident de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, (Fepeval), Vicente Seguí, i el president de l’Associació d’Empresaris del polígon industrial Cotes Baixes, Ramón Juan Sanchis.

En la seua intervenció, Júlia Company ha assegurat que “en l’Alcoià hi ha teixit industrial i capacitat d’adaptació a les circumstàncies. Un fet que des de la Conselleria d’Economia Sostenible i des de l’IVACE sempre hem pensat, i per això hem apostat per la indústria com un element fonamental per al desenvolupament de l’economia de la Comunitat”.

Per a la directora general, a més de treballar per dotar d’una major competitivitat a les empreses valencianes, també és fonamental l’espai en el qual s’ubiquen les indústries, és a dir, els polígons industrials “perquè en funció d’on estiga instal·lada una indústria tindrà millors possibilitats respecte a altres empreses de tot el món”.

Ajudes polígons Alcoi

En aquest sentit, Company ha detallat que l’IVACE ha dissenyat diferents actuacions amb la finalitat de millorar la competitivitat de les àrees empresarials i ha explicat que entre elles destaquen les ajudes directes dirigides a la millora i modernització de polígons industrials, que es van convocar per primera vegada l’any 2017 i que anys darrere any han tingut una gran acceptació.

Cal destacar que l’Ivace ha concedit durant el període 2017-2019 un total de 3,5 milions d’euros per a millorar cinc polígons industrials d’Alcoi -Cotes Baixes, Cotes Altes, Beniata, El Castellar i Santiago Payà i Sant Benet-.

Júlia Company ha recordat que s’està treballant en una nova convocatòria d’ajudes per a l’any 2021 amb una dotació pressupostària de 35 milions d’euros que es complementarà amb una altra línia d’ajudes de cinc milions d’euros destinada a la generació d’energia als polígons empresarials, “perquè les empreses puguen proveir-se de manera més eficient”.