Home Cultura La nova rotonda que es construeix a Ibi portarà el nom i...

La nova rotonda que es construeix a Ibi portarà el nom i la imatge dels paqueters dels Reis Mags d’Orient

827
0
SHARE

Els ‘paqueters reals’, fidels servidors de SSMM els Reis Mags d’Orient, presidiran la nova rotonda que regularà el trànsit a la intersecció entre l’Avinguda Azorín amb l’Avinguda Miguel Hernández d’Ibi. L’Ajuntament dedica així un homenatge a aquestes figures, tan estimades i importants dins de la celebració de la festivitat dels Reis Mags a la localitat, l’any en què es compleix el 90 aniversari de la Cavalcada al municipi.

El disseny, dirigit al públic infantil, recrea l’escena més característica de la tasca d’aquests singulars ajudants dels Reis Mags. Basant-se en el logo que representa la seva associació, s’han distribuït les figures de 3 d’aquests paquetaires, en ple treball, al voltant d’un eix central i distintiu com és l’escala i, per coronar i il·luminar la part superior del conjunt representat, es ha col·locat l’estrella que guiava a ses majestats d’Orient. D’altra banda, l’Ajuntament d’Ibi ha inclòs en aquest homenatge un camió de joguets, per agrair la feina desinteressada de tots els transportistes locals en el repartiment que els paqueters realitzen aquest dia.

Santiago Cózar, Regidor d’Urbanisme, ha assenyalat que “la figura dels paquetaires Reials és una de les més estimades a Ibi, tant pels nostres nens i nenes com per tots els adults. La seva tasca, a més de molt complicada, és importantíssima dins de la festivitat de Reis a la localitat i mereixien un reconeixement per part de tots els iberuts. Considerem que una bona manera de fer-ho, ja que és molt visible i perdurarà en el temps, és dedicant aquest espai en els nostres carrers. Espai que hem enfocat per als seus millors clients, els nens i nenes de tot el món”. Almateix temps, Cózar ha destacat que aquesta iniciativa es suma al pla de tematització d’espais públics que porta realitzant la localitat, en què rotondes, parcs i altres espais especials se’ls dota d’una personalitat temàtica enfocada a la joguina i el món de la infància.

Les obres de construcció d’aquesta rotonda van donar començament a principi de mes. Els treballs es van adjudicar per un import de 259.192,07 (IVA inclòs) i el termini màxim per a l’execució de les obres és de tres mesos. Per realitzar aquesta actuació, la Diputació d’Alacant ha concedit una subvenció a l’Ajuntament d’Ibi del 50% del seu cost total, el 50% restant és d’aportació municipal.

Paqueters Reials a Ibi

Els primers documents gràfics que es disposen de l’repartiment de les joguines pels paqueters reals, amb les escales enfilades als balcons de les cases, daten de principis dels anys 60 i en les cares dels nens s’aprecia la mateixa il·lusió i sorpresa que trobem als xiquets d’avui, 60 anys després.